13 Август 2024вторник20:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съвети

Кога, къде и как кълве рибата?

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 7432

Известният руски познавач на лова и риболова Леонид Сабанеев, още през 19 век е установил някои закономерности в поведението на рибите. Те са актуални и днес:
Рибата кълве с по-голям апетит и по-стръвно в ранна пролет и късна есен.
Кълването на рибата през лятото е най-активно на разсъмване, най-слабо по средата на деня и средно - вечерта.
През ранна пролет и късна есен рибата кълве през целия ден.
Мрачните и облачните дни през лятото се приравняват към пролетните и есенните.
Кълването винаги се усилва преди и след хвърлянето на хайвера.
Прииждането или намаляването на водата намалява кълването.
Лекият вятър и малкото захлаждане увеличават кълването, а тихото време и горещината го намаляват.
Бистротата и прозрачността на водата в повечето случаи се отразяват благоприятно на кълването, а мътната вода пречи.
Колкото повече органически примеси, подходящи за храна се съдържат във водата, толкова е по-слабо кълването и обратно.
Концентрирането на намиращи се във водата организми и органически вещества в неголямо пространство, усилват кълването в това пространство.
Колкото повече се отличава някакво пространство на даден водоем от останалото, толкова по-голяма е вероятността там рибата да кълве по-добре. Например: при тесни реки - по широките места; в широки реки - по тесните места; в дълбоки води - по плитчините; в плитките води - във вировете; в стоящата вода - при протоците; в течащата вода - в тихите заливи.


Такива са резултатите, когато се спазват съветите на Сабанеев

Нова партия се включва в стартиращото ляво обединение

автор:Дума

visibility 18

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 504

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 563

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 1351

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 709

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 765

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 727

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 509

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ