13 Август 2024вторник14:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проф. Румен Гечев: Няма условия за "контрареволюции"

/ брой: 19

автор:Дума

visibility 1329

"БСП направи всичко възможно да не отидем на избори, а да намерим решения, които да са полезни за българската икономика, за българските семейства. Предупреждавахме и така се получи - на практика сме без бюджет за 2023 г., а при близо 15% инфлация от м.г. няма как общините и държавните институции да издържат на този бюджет." Това заяви народният представител от "БСП за България" проф. Румен Гечев по "Нова Нюз".

"Второто потвърждение, че от БСП бяхме прави - тези дни чувам, че служебният кабинет има намерение в последните дни да внесе даже и бюджет за 2023 г., т.е. да признае, че са направили груба грешка и не са послушали БСП. Но не мисля, че това физически може да стане", допълни народният представител от левицата.

Той призова българските граждани да са изключително внимателни на изборите - не само да прочетат програмите на партиите, но и да обърнат внимание какво са направили през последните години и защитавали ли са определени цели. "БСП беше категорично "за" социална политика. Благодарение на БСП се приеха безплатни учебници за учениците до 12-и клас. Приеха се безплатни детски градини, безплатни ясли, натиск и увеличение на минималната работна заплата, промени в пенсионното осигуряване", каза проф. Гечев.

Той коментира и думите на Станишев за "събуждане на съпротивителните сили в социалистическата партия": "Съпротивителните сили" в партията ги използваме, за да правим тези конкретни дела. Знам, че някои хора очакват така на завоя да видят какво ли ще стане на конгреса. Конгресът ще мине спокойно. Няма никакви условия за някакви особени "контрареволюции", както се изразяват някои", заяви категорично той и добави, че новото ляво обединение, което не предлага нищо ново, не представлява никаква опасност за БСП. 

Гечев определи като победа в следващите избори да бъде съставено българско правителство, което да работи за България. "Това е победата. Победата не бива да бъде победа само за отделни партии. А БСП сме длъжни да подобрим своите резултати. С 25 души направихме много неща, предлагаме решения, които са полезни за държавата и в ядрената енергетика, запазването на топлоелектрическите централи, и в социалните програми, и относно демографските проблеми, които спомогнахме да бъдат решени", каза социалистът. Той припомни, че левицата отстоява завършването на проекта "Белене": "БСП се оказа права, останалите се оказаха грешници, които доведоха до загуби в милиарди за българската икономика и за българските домакинства", посочи проф. Гечев.

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 43

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 153

158 са новите случаи на заразените с ХИВ

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 42

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 57

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 53

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 46

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ