12 Октомври 2024събота22:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Не посягайте на Ботева!

/ брой: 3

автор:Борис Данков

visibility 317

Неотдавна водещият на предаването "Вяра и общество" и дискусионните студия на БНТ "История БГ" Горан Благоев  на всеослушание обяви, че Христо Ботев бил "противоречива личност". Като оставим настрани телевизионерските хватки на емблематичния ТВ-водещ, станал известен със своите клерикални политиканства, антиправославни изцепки и маниакална русофобия, любопитно е  все пак да разберем в какво именно "раздвоение на личността" той е заподозрял гениалния български поет и революционер. Но за това - следващият път.
А сега - за туй защо Ботев е толкова "неудобен" на родните ни "ботеведи" и постмодернисти, структуралисти и пишман демократи, европоцентристи и какви ли не още "исти"? Не на последно място - на нашите космополити и послушковци на Америка, нови ибрикчии и чалгаджии, далавераджии и какви ли не още. Защо те не харесват Ботева и той все им е като трън в очите; не им "допадат" неговите идеи, поезията му, а още по-малко - чепатата публицистика?
Е, няма като как да го харесат нито "новите силни на деня", нито техните синове и синчета, мутри, мутреси, мафиоти и тям подобни. Как да харесат такъв "комуняга", който ненавижда до дъното на душата си "новите паразити и експлоататори", "привилегированите класове"?
Не е възможно Ботев да се понрави на нашенските еврофили, след като той познава кътните зъби и "хазарта на европейската дипломация".
Абсурдно е да си паднат по Ботева скритите и явни Кириак Стефчовци и неоосманисти, заплеснати по "оздравелия" и възвисяващ се "европейски Кашемир"(чието чудо ще е като всяко чудо за три дни!).
Ботев няма как да бъде харесан от онези, които "предъвкват и кълчевят историческите и съвременни истини"; нито пък от тези, чиито меки гръбнаци не спират да се гънат пред "богатите помазаници" на света.
Но, дами и господа, не се умозабълбуквайте по Ботева, както го е рекъл Александър Теодоров-Балан; не се опитвайте да го заплитате в своите политически сметки и машинерии, интриги. Не посягайте на Ботева, защото той нито е по вашата мяра и аршин, кръвна група. Най-паче - вие не сте по неговата. Той е Ботев, а вие сте си вие.
 

Ураганът "Кърк" опустоши Западна Европа

автор:Дума

visibility 1504

/ брой: 194

ООН разследва смъртта на мигранти в Атина

автор:Дума

visibility 1668

/ брой: 194

Обвиниха бивш румънски министър, вземал подкупи

автор:Дума

visibility 1527

/ брой: 194

Фалшив Путин съобщи в ефир, че подава оставка

автор:Дума

visibility 1449

/ брой: 194

Сигурен неуспех

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1761

/ брой: 194

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 1618

/ брой: 194

Ще работим за справяне с демографската криза

автор:Юлия Кулинска

visibility 1520

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ