09 Юли 2024вторник22:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За професионализма и за раните на мечката

Все още може да се поправи гафът с уволнението във ВИК-Стара Загора

/ брой: 173

visibility 2201

Трифон Митев

    С министерски подпис освободиха управителя на "ВиК" ЕООД-Стара Загора, Румен Райков.
    Това не остана премълчано, както са очаквали поръчителите. Съвестта на всяко общество - медиите! - се разбуни и започна да задава въпроси. Всички увъртания и недомлъвки от овластени и упълномощени хора от областната управа и областното ръководство на БСП доведоха до тезата, че "експертното" правителство трябва да си подбере екип от експерти.
    Затова ли уволнява един от най-добрите специалисти във ВиК бранша в страната? В самото министерство, в Добрич и в Благоевград, където е бил командирован да помага инж. Райков - и не само там!- познават неговия професионализъм. Най-вече в Стара Загора и в цялата област. Само това да споменем, че направи необходимото, за да премахне 30-годишния воден режим в града на липите, е достатъчно.
    Остра е реакцията и на работещите във ВиК - протести пред областната управа и подписи против освобождаването на Райков. Всички тези неща са известни вече на българската общественост. Те са горещ картоф са и за МРРБ, и за "Позитано" - включително и на заседанията на ОПКК и НС на БСП в деня преди Бузлуджанския събор.
    Днес сигурно ще е сакрален ден - ще се отмени ли въпросното уволнение, или властта ще показва сила да налага непрофесионални кадрови решения?
    Каквото и да е, остават въпроси:
    Колко още неекспертни кадрови решения трябва да се случат, та премиерът и министрите да спрат да позволяват вместо тях второразредни партийни функционери да спрат да кадруват на тъмно със съмнителни критерии?
    "Да върнем България на хората" - това беше девизът на БСП по време на предизборната кампания. На кои хора - на "по-нашите"! А хората на България от ВиК-Стара Загора, излязоха на протест. И срещу БСП заради лошото кадрово управление. На колко от хората в Стара Загора вече може да разчитат за подкрепа и правителството, и БСП? Мнозина от активно протестиращите във ВиК са или членове на БСП, или симпатизанти. И повечето от тях се подписваха в подписката за Орешарски! Днес какво да мислят? Кой ще заглуши притесненията, разочарованията и обидата у тях?
    Много е важно да се отмени това уволнение - ще бъде признание за професионализма на инж. Румен Райков. Уважение към хората, защитили името и авторитета му. Ще е малка макар стъпчица на властта към нейното самоуважение. Нещо още може да се поправи. За да не остане само обидата и огорчението у много хора, повярвали, че е възможно нещо хубаво след ГЕРБ, което още не се случва. И най-вече у самия Румен Райков - най-много боли, когато те ударят "из тъмното" уж своите, за които си отдавал вяра и силна подкрепа. Има една приказка, в която Мечката казала на Човека: "Ще зарасне раната ми от твоята брадва. Но раната в сърцето от отровните ти думи няма да зарасне".

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ