10 Юли 2024сряда01:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отворено писмо до Бойко Борисов

Вършете работата, за която сте избрани

/ брой: 153

автор:Дума

visibility 3420

   Уважаеми г-н Борисов,

   Позволете ми на първо място да ви честитя фактическата победа на предсрочните парламентарни избори, провели се на 12 май 2013 г., чието признание вие така силно желаехте и очаквахте. Фактическата победа на вашата политическа партия е ясна, вие събрахте най-много гласове и разполагате с най-голямата парламентарна група. Но, г-н Борисов, вие изгубихте нещо много по-важно от една математическа победа, а именно - подкрепата на хората, на българските граждани. Вие, г-н Борисов, сте не моралният победител, а математическият!
С настоящето писмо се обръщаме с призив към вас да постъпите като отговорен политик и държавник и да изпълнявате служебните си задължения като народни представители, вменени ви от българската Конституция. Вие като бивш министър-председател на България сте личността, която трябва стриктно да спазва Конституцията и законите на страната, най-малко заради клетвата, която сте дал при встъпването ви в длъжност като народен представител.
С вашия акт за напускане на пленарната зала вие не сте пример за обществото, което очаква решението на наболелите проблеми, за които и вие имате своята голяма отговорност. Вашето действие показва, че в тази страна всеки може да си ходи на работа, когато реши, и да остане безнаказан. Смятаме, че с тези ваши действия допринасяте за дестабилизация на страната и за сриване на авторитета на Народното събрание, както и на Република България. Още повече, вие оставяте тези над 1 милион избиратели, гласували за вас, без представителство, и по този начин предавате доверието им, което ви е дадено на кредит!
След провелите се предсрочни избори мъдрият български народ ви определи ролята на опозиция, но не тази безотговорна, която не ходи на работа и не решава проблемите на хората, а опозиция, ясно ангажирана с проблемите на хората. Вашето отговорно и държавническо поведение изисква незабавното ви влизане в пленарната зала и с всички сили да работите за интереса на българския народ. Ролята на опозицията е ясно регламентирана, тя трябва да следи управляващите и да казва своята дума, когато се вижда, че се допускат грешки. Също така и законодателната дейност е една от водещите функции на парламентаризма. Липсата ви от тези процеси е вредна не само за ГЕРБ, но и най-вече за българския народ.
Призоваваме ви в качеството ви на председател на ПП "ГЕРБ" заедно с вашата парламентарна група да изпълнявате стриктно служебните си задължения и като отговорен опозиционен лидер да участвате редовно и последователно в работата на 42-то Народно събрание. Смятаме, че над нашите партийни различия и убеждения стоят интересите и волята на хората за един по-добър и справедлив живот и нашето призвание на политици е да работим в техен интерес, независимо от ролята, в която се намираме, от личните ни амбиции и собственото ни накърнено или не его!
Вярваме, че ще проявите мъжество и доблест, ще съзрете важната роля, която ви е определил суверенът, и ще започнете активна работа в полза на обществото, за да не се окажете лош пророк за самия себе си, когато в близкото минало определихте народните представители като едни безделници!

С уважение: Николай Маринов                                                       
Председател  ОПО "Млад дипломат"

 

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ