10 Юли 2024сряда01:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Преградите

Моля, преместете ме към служби, които отговарят не за хората...

/ брой: 164

visibility 1746

Юлия Пискулийска

Щастлива ли съм? Спокойна ли съм? Защо си задавам тези въпроси, питам се, когато отговорът е почти изцяло извън мен.
Вувузели стряскат съня ми. Агресивни същества с неопределена възраст се блъскат в мен. Стъпвам по угарки и пластмаса, сандалите ми срещат всякакви шишета, когато прекосявам градината. Спъвам се, когато минавам по тротоара, защото все забравям, че плочките са като подвижни пясъци и трябва да приложа ония подскоци, с които играехме на дама.
Кофите на "Титан" поставят своя неумолим "стоп" пред гърдите ми - поставени са точно в края на тротоара. Би трябвало вече да съм свикнала, че нямам "излаз" на улицата. Че трябва да заобиколя ароматния боклук - но не поради аромата му, а поради нахлуването му в нашето, т.е. - на пешеходците, пространство.
А прасето си е друга работа. Или свинята. Или както и да го наречем това розово грухтящо тяло. То е забелязано от закона. За него има европредписания. И когато пътува, трябва да е щастливо. Да е близо до своите свине-приятели. Да не ги разделят прегради. Преградите ще го стряскат, предполага законодателят. Без да знам, че има такъв лукс за свинята (свинете), наскоро пътувах с БДЖ до Враца в първа класа. За хора. Платеното запазено място - мокро. Подът - в локва. Според началника на влака - измито е наскоро, затова. Според мен - един аромат издайнически възразява срещу това заключение.
Като е така, защо законодателят и еврогледецът не ме причислят към онези, за които е забранена преградата, за да усещат близостта на себеподобните си, да са в приятелска обстановка и да не изпадат в депресия. Ами... желанието ми е породено от факта, че едва ли някой се замисля за преградите, които битието поставя пред човека. Че едва ли някой ще ни осигури закон, който предполага обикновено и естествено условие за щастие.
Може би има едни хора, които отговарят за животните, а други - за гражданите. Тогава, моля, преместете ме в отговорностите на онези, които отговарят не за хората. Може би те ще премахнат хилядите прегради и преградки пред щастието и спокойствието ми.

                          

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ