09 Юли 2024вторник18:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Политическо лято'2013:

Код жълто

Прегрупиране на силите извън парламента, истерични оценки на експремиера за протестите и противоречиви ходове на президента вещаят гореща есен

/ брой: 200

visibility 2629

Любомир ПАНТЕЛЕЕВ

Реформаторският блок още не е блок, а доброволно струпани парчета от самородно синьо до турско синьо, както и други - със зелени, земеделски, розови и безцветни оттенъци. Никак не е лесно да се прецени дали те взаимно се допълват или взаимно ще се изключат, когато настъпи часът на обединението. Ако партиите в Реформаторския блок набъбват със същия темп, до месец-два техният брой ще се изравни с броя на потенциалните им избиратели.
Господин Борисов видимо не харесва тройните коалиции, реални и привиждащи му се. Според него бъдещето принадлежи на шесторните коалиции - поне докато Реформаторският блок включва само пет партии. Напоследък обаче блокът се рои със скоростта на едноклетъчни и на г-н Борисов му предстои да оглави деветорна, а защо не и дванадесеторна коалиция.
Наскоро лидерът на ГЕРБ гневно се провикна, че това, което вижда по софийските улици - полиция и протестиращи - можело да се сравни само с Египет. Интересно, в коя роля припознава той себе си - на Мубарак или Морси? А може би му допада амплоато на сегашния служебен египетски президент?...
"Това правителство (на Орешарски) рано или късно ще падне с гръм и трясък" - вещае г-н Борисов. Сега въпросът е кой ще произведе унищожителния гръм. По всичко личи, че тази отговорна работа е поверена на президента Плевнелиев, който винаги, когато вземе на мушка кабинета, се прострелва в крака.
Играейки стратегическия ход с ветото, в навечерието на предполагаемите есенно-зимни протести, господин Плевнелиев се виждаше в ролята на генерал Жуков, обърнал хода на една гигантска завоевателна кампания. Нещата, уви, посърнаха до мизансцен, в който президентът вместо Ватерло прецапва фонтана пред "Дондуков" №2, обяснявайки леко обиден, че излиза от ситуацията напълно сух.
В нарочни интервюта, докато си говори в трето лице единствено число, г-н Плевнелиев дава ясно да се разбере, че той не само е респектиран, но е и възхитен от доблестната и национално отговорна деятелност на президента и неговата институция. Опитите на г-н Плевнелиев да види президента отстрани са забележителен акт на субективно раздвоение, който обективира ноторно известния факт, че той е приятно влюбен в себе си.
Във вестниците пише, че г-н Борисов вече е картотекиран като професионален футболист във "Витоша-Бистрица". Все още не е ясно дали с този ход той ще стане най-добрият футболист сред политиците или най-добрият политик сред футболистите. Но поне е сигурно, че се посвещава на занимание, което му се удава най-добре.
Очевидно септември пак няма да бъде май, но най-вероятно предстои есенно премерване на протестите. После ще настъпи зимата на нечие недоволство, а след това и пролетното гражданско пълноводие. Само датата на предсрочните избори остава все така неясна, както и необходимостта от тях.
 

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 434

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 380

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 427

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 332

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 377

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ