10 Юли 2024сряда08:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За водата и цената

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 1045

Водата, без която не можем, у нас става все по-скъпа. И все повече тя не ни удовлетворява на вкус, чистота и мирис. Отдавна София не пие онази вкусна, студена и мека вода, която ни караше да не се задоволяваме само с една чаша. И най-важното - за цената на водата не се говореше. Тя се плащаше един или два пъти в годината и не ни изпразваше кесиите. Но днес с водата ни се разпореждат чужденци, те ни "казват" каква вода да пием и каква цена да плащаме за нея. Така ни подредиха сегашните ни управници!
 Пред мен е последната фактура от "Софийска вода". За времето от 15 май т.г. до 16 юни разходът ни за вода е 18,05 кубика. Това ни струва 17,87 лв. Близо по лев за кубик! Но следват добавки към тази цена: за отвеждане на отпадните води, за пречистване на отпадните води, за доставка на питейната вода, за отвеждане на отпадни води, за пречистване на отпадни води - не е ясно защо е това преповтаряне, и сумата общо става 37,31 лв. - отгоре още 20 лв. А от следващата 2017 г. "Софийска вода" заяви, че иска увеличаване на цената с 49 ст. на кубик. Значи с още 50% ще се увеличат нашите сметки. Да сме готови да плащаме по 60 лв. всеки месец за студена вода! Къде го има това? Само у нас цените могат да скачат двойно и тройно и никой да не реагира - нито потребителите, нито управниците ни! Кой ще ни защитава от обирджии? И така е и със сметките ни за ток, парно отопление. Край нямат заблудите на хитрите монополисти. Както се казва - всичко тече, нищо не се променя...

Петра Ташева    
                                                    
 

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ