09 Юли 2024вторник20:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка marca.com

УЕФА ЕВРО 2024

Скандал с Гризман

Франция без нападателя срещу Испания

/ брой: 128

автор:Дума

visibility 270

Скандал се разрази в лагера на Франция преди 1/2-финала с Испания. Битката е тази вечер от 22 ч. и ще бъде излъчена по "Нова ТВ". Дидие Дешан е решил да остави нападателя Антоан Гризман на резервната скамейка, твърди в. "Екип". Играчът на Атлетико бе заменен в хода на 1/4-финала срещу Португалия, спечелен с дузпи. Селекционерът на "петлите" иска да заздрави защитата в битката с "Ла Фурия", защото Гризман е повече офанзивен футболист. Именно той обаче познава до болка испанците, защото играе в Ла Лига от 2009 г.
На този етап не е ясно кой може да замени Гризман в стартовите 11, но това ще бъде някой, който играе по-добре в дефанзивен план.
До момента звездата на Атлетико участва и в петте мача на "петлите", като игра пълни 90 минути срещу Австрия, Нидерландия и Белгия. С Полша той записа 30 мин., а после беше на терена 67 мин. срещу Роналдо и компания.
Всичко това ще се отрази на атакуващата мощ на французите, защото капитанът Килиан Мбапе не може да е на 100% заради предпазната маска, с която е длъжен да играе. Другите опции в атака са Маркус Тюрам и Рандал Коло Муани.
Главен съдия ще е словенецът Славко Винчич, който е сънародник на шефа на УЕФА Александър Чеферин. От страничните линии за засадите ще му помагат Томаж Кланчник и Андраж Ковачич, а за четвърти съдия е определен Иван Кружляк (Слвк).
В другия лагер капитанът на Испания Алваро Мората се защити за критиките. 32-годишният нападател игра и в петте мача, като престоя на терена средно по 62 мин., и се отчете с един гол.
"Има моменти, когато ми е трудно. Омръзна ми да ми казват, че се правя на жертва и че се оплаквам. Просто искам всичко да завърши по най-добрия възможен начин и да му се насладя, защото това може да е последният ми турнир с националния отбор. Трудно е да се вземе такова решение, но е напълно възможно“, намекна за отказване 32-годишният Мората.

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ