10 Юли 2024сряда08:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българинът не е практичен

/ брой: 170

автор:Дума

visibility 1100

Показателно е, че основните институции в България - Народно събрание, съд, прокуратура, МВР и разните агенции и комисии, всички, които получават заплати от нашите данъци, получават доверие, което се изразява с едноцифрено число. Питам се защо милиони избиратели гласуват за същите тези институции, а често и за едни и същи лица, които влизат в тези институции? Толкова ли народът изпростя, че продължава да ходи да гласува за тази прогнила политическа система и се е примирил с нея! Явно ходи и гласува. Примирил се е. Налива вода във воденицата на политическата класа, прецаква се сам като някакъв стар глупак и като цяло захранва със своята и на семейството си енергия машината на същата тази политическа класа.
През последните два дни имах доста пътуване с кола из София и околностите. Какво ми направи впечатление? Много, ама много сме зле. С изключение на няколко основни булеварда в София, цялата пътна инфраструктура е под всякаква критика и наистина софиянци трябва да си купуват коли с усилено окачване, за да преодоляват всичките тези дупки и неравности. Обиколих района на кварталите "Овча купел", "Борово", "Павлово" и някои от най-скъпите райони, тези, които са между Витоша и Околовръстния път. Виждат се някакви проблясъци на подобрение, но това са само, както споменах, някои главни пътни артерии. Всичко останало си е така, каквото е било от десетилетия наред - дупки, неравности, а някъде отсъства каквато и да е пътна настилка - просто колите си карат по земя. За тротоари да не говоря. Пътна инфраструктура под всякаква критика. Често пъти съм повдигал пред хора проблема, като съм търсил съдействие или поне да проявят единомислие. Акълът на хората обаче не е там. Народът ни не обича да си дава зор, да разсъждава за такива практични неща. Знае как е завършил поредният безсмислен мач на "Барселона", "Атлетико" или "Манчестър", спори и е готов да се бие, като защитава каузи, от които няма да изкара и стотинка, но не проявява никакъв интерес да промени средата, в която живее.

Добри Колев, София

 

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ