10 Юли 2024сряда05:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

А ти от кои си?

/ брой: 273

автор:Борис Данков

visibility 10731

За по-малко от две седмици шефът на СЕМ - Георги Лозанов, попиля комунизма, като го направи на пух и прах. Веднъж в БНТ-world той му разказа играта заедно с Александър Йорданов и Евгений Михайлов, като обяви, че главната причина за неуспешния преход в България е именно комунизмът, който все още не си бил отишъл.
Втори път медийният спец-културолог навря комунизма в миша дупка вчера в сутрешното предаване на БНТ "Денят започва с култура". И тъй - големият ни проблем днес бил, че бягайки от комунизма, сме го пренесли със себе си и продължаваме да го носим. И къде го носим? Ами - в дивия капитализъм. Носим го и го разнасяме насам-натам, без дори да подозираме.
Преходът ще завърши, когато демократичният свят влезе вътре в човека и стане негова природа - обясни Гого Лозанов на любезния ТВ-зрител. Или както го е прозрял поетът Роберт Рождественски: "Человеку надо мало - чтоб искал и находил!" Да се излезе от комунизма означава да се излезе от голямата лъжа и да се стигне до простата истина за честни отношения между хората и солидарност в обществото - впусна се да нравоучителства шефът на СЕМ, след което се отдаде на езотерични мечти : "Даже, така да се каже, очаква се нов 10 ноември, да ви кажа!" - заключи той.
Подир тази революционна тирада Лозанов стигна до фундаменталното откритие, че за да се разправим окончателно с комунизма, трябва и ние в България да си направим един музей, където да го затворим, за да се избавим от него веднаж завинаги.
Ало, Лозанов, Вежди вече направи музей на социализма. Ти сега ще правиш музей на комунизма. А бе, я вземете двамцата, та се разберете и си направете един общ музей, че да мирясат всички демократи. Нали уж комунизмът си отиваше, а сега се оказва, че още не си е отишъл. Ами ако си отиде, какво ще правят тогава онези, които при социализма бяха свикнали да живеят като при комунизма, а днес при капитализма да я карат, както при социализма? Ти не си ли от тях? А тогава от кои си?...

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ