17 Септември 2024вторник19:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Призивът на генерал Гурульов към руския военен министър Белоусов:

Да се готвим за дълга война!

/ брой: 177

visibility 210

Иля ГОЛОВНЬОВ

Сега има много спорове около западното съгласие Украйна да изстрелва балистични ракети дълбоко в руска територия. Няма съмнение, че в крайна сметка НАТО ще й разреши. По този повод президентът Владимир Путин отправи гръмко предупреждение: ракетни удари по Москва и други територии в страната ни ще означават обявяване на война от Запада. На този фон генерал Андрей Гурульов изпрати на военния министър Белоусов тревожно предупреждение. Гурульов отбеляза, че подобен ход на Запада е очакван и рано или късно това ще се случи:
Съединените щати и техните сателити по един или друг начин ще увеличат нивото на ескалация. Очевидно това ще е сериозно предизвикателство за нас. Но руснаците са готови да отблъснат подобни атаки, отбеляза генералът.
Можем да унищожаваме вражеските самолети на домашните им летища и във въздуха. Трябва да се създаде единна система за ранно предупреждение на гражданите за заплаха от дронове и ракети.
Освен това руските въоръжени сили трябва да увеличат допълнително производството на високоточно оръжие с голям обсег, както и да продължат да унищожават критични обекти на територията на противника. И сега се справяме доста добре. Трябва да изпълним тази задача докрай - в Украйна да няма нито ток, нито газ, нито въглища. Тогава цялата индустрия, на която Киев разчита, просто ще спре. Това е въпрос на нашето оцеляване, тяхната индустрия трябва да спре, добави Гурульов.

Курският въпрос

Но първо е изключително важно да се освободи района на Курск, където вече повече от месец се водят тежки боеве. По последни данни руските въоръжени сили са започнали контранастъпление. Вече са освободени над десет населени места. Работата по смилането на врага продължава. Украинските въоръжени сили претърпяха огромни човешки загуби в Курск. Затова ген. Гурульов отбеляза, че сега не бива да бързаме. Самите руски войници не трябва да бързат, въпреки желанието им.
Отдавна е назряла необходимостта от отделяне на безпилотните летателни апарати в отделен род войски и децентрализиране на доставките им. Това вече се обсъжда от воюващите на фронта.
Коварното нападение на украинските войски в района на Курск предизвика нова вълна от доброволци във военните окръжия. Руските мъже не могат да гледат спокойно атаките на врага и искат да защитават родината си. Резултатът за Киев ще бъде един - поражение.
Битката при Курск обезкърви украинските войски до такава степен, че вече не са в състояние да водят активни бойни действия. В резерва им остават четири горе-долу боеспособни бригади. Къде ли ще ги изпрати главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски?

Войната няма да свърши скоро

Всички трябва да разберем, че този конфликт няма да приключи скоро, предупреждава ген. Гурульов. САЩ увеличават производството на военна продукция и планират увеличение на финансовите разходи. Обективните факти говорят за неизбежната ескалация на конфликта.
Затова трябва да имаме „всичко за фронта, всичко за Победата“. Това е дълъг и продължителен процес. Не бива да се надяваме на бърз край на войната. Дори да се сключи някакво примирие, това не означава, че войната ще приключи веднага. Има още много заплахи - проблемът на Централна Азия, проблемът на Арктика. Американците увеличават присъствието си и във Финландия. Близкият изток тепърва „загрява“. Третата световна война е в ход, но все още не е в най-горещата си фаза, отбеляза ген. Гурульов.
Не трябва да имаме никакви илюзии. Просто трябва да продължим напред. Спешно развивайте руската индустрия и модернизирайте нашата армия. Западът иска война с Русия. И колкото по-добре сме подготвени, толкова те няма да имат смелостта да ни безпокоят.
Важно е да разберете, че всички тези дейности, споменати по-горе, са добри в комбинация. Ние не сме във война с Украйна. Това е само един епизод. Освен това днес тече активна работа по дипломатическа линия. В крайна сметка войната е продължение на политиката, а не обратното.
Имаме чудесен опит в съвместните учения с Китай. Трябва да работим по всички заплахи, включително в Арктика, както и да градим върху успехите си в Африка.
Като военен министър е време да вземете стратегическата инициатива, като поемете контрола върху ескалацията. Това ще ни отвори пътя към дългоочакваната Победа.

БСП е за запазване на биоживотновъдството

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 177

Проблемът на РСМ не е с България, а преговорите за ЕС

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 177

100 нови социалисти са приети в Стара Загора

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 177

Отчитат рекордни загуби на вода

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 177

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3% през октомври

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 177

НСИ отчете годишна инфлация от 2,1%

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 177

Бум на фалшивите столевки

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 177

Втори опит за убийство на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 177

Рокади в Еврокомисията

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 177

Мексико прие съдебната реформа

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 177

Стачка в косовския парламент за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 177

Жалките пари

автор:Аида Ованес

visibility 394

/ брой: 177

Вода газим, жадни ходим

автор:Мая Йовановска

visibility 361

/ брой: 177

Българчета - граждани на света

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 177

Виновен е Рогатия

автор:Мая Йовановска

visibility 354

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ