16 Септември 2024понеделник15:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хлебарите искат стандарт за насъщния

/ брой: 154

автор:Дана Русева

visibility 2539

Идеята за въвеждане на стандарт в производството на масовия хляб у нас излезе от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Още през февруари това предложение беше направено от регионалната организация на съюза в Монтана. "Стандарт е нужен, за да не се говори какво и как се слага в насъщния, а и защото цената на масовия хляб трябва да бъде и достъпна, и почти еднаква", заяви председателят на Регионалната организация на хлебарите и сладкарите-Добрич, Тошко Няголов. В индустриалните предприятия за хляб се влагат и доста други компоненти, които абсорбират повече вода. Това води до по-голям рандеман и оттам се повишава цената за сметка на брашното. Едно е да вложиш например 50 кг брашно, а друго 45 кг. С 5 кг се произвеждат още 20 хляба, обясни собственикът на фурна.
Предложението на федерацията за стандарта е в Министерството на земеделието, а сега се оказва, че индустриалните производители казват, че и те искат стандарт, казва още той. Предполага се, че до края на август ще бъдат въведени и стандарти в хлебопроизводството. Тогава на пазара ще има масов хляб - типов, "Добруджа" и "Стара Загора", за които ще се знае какво съдържат. В технологичните документации, които се използват, виждаме че има по 3-4  Е-та. Ако има стандарт за масовия хляб, това ще гарантира, че в него ще има истинско брашно, казва Няголов.

Три са версиите за инцидента с военния самолет L-39 ZA

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

КНСБ настоява линията на бедност за догодина да е 667 лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

3431 ученици са отпаднали през миналата учебна година

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Едва 10% от пожарникарите у нас са жени

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Чужди инвеститори бягат от България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

България е с най-голямо неравенство на доходите в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

70% от продажбите на лизинг са на автомобили

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

БНБ пуска сребърна монета за Рибния буквар

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Ескалацията срещу Русия е само отложена

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Темата за мигрантите разделя Европа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Сърбия връща военната служба

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

На петнадесети - без фанфари

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 176

Вот за мир или война

автор:Юри Михалков

visibility 0

/ брой: 176

"БСП-Обединена левица" дава знак за промяна в лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 1

/ брой: 176

Гладът в Америка се увеличава

visibility 0

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ