14 Август 2024сряда01:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки БТА

Дея Спорт с първа Купа на България

17-годишният разпределител на Левски Симеон Николов с тежка травма и с приз от публиката

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 1131

Лидерът в редовния сезон Дея спорт спечели историческа първа Купа на България по волейбол за мъже. На финала бургазлии се наложиха с 3:1 гейма (25:20, 18:25, 25:18, 25:18) срещу домакина на турнира Левски София, който по-рано спечели надпреварата за Суперкупата на България.
Дея спорт започна по-силно решителния двубой в зала "Левски София" и поведе с 12:9, но "сините" стигнаха до равенства 14:14 и 18:18. След силни изяви отборът от Бургас взе първия гейм с 25:20. Левски успя да се върне в двубоя. Столичани натрупаха аванс от 11:7 и 15:11, след което контролираха събитията на полето и изравниха геймовете с 25:18. Разпределителят им Симеон Николов обаче получи контузия в пръст на лявата ръка и бе заменен принудително от Стоил Палев.
Срещу младоците от Левски бургазлии установиха сериозно преимущество. В състава им личаха имената на някои от водещите волейболисти за последните две десетилетия - Николай Учиков, Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Николов, Теодор Тодоров и либерото Мартин Иванов. Класата на бившите национали оказа решително значение и отборът от Бургас победи на два пъти с по 25:18, с което си осигури триумфа във финала.  Дея спорт спечели трофея за първи път в турнира, след като игра финал и миналата година. Левски остава начело в класацията с 13 купи.
"Играхме като отбор. Само във втория гейм имам някои забележки, когато загубихме концентрация. Израснали сме като тим", заяви италианският треньор на победителите Франческо Кадеду.
Счупване в показалеца на лявата ръка на Симеон Николов бе потвърдено от медицински преглед, обявиха от Левски. "Пръстът на Мони е обездвижен за 28 дни със специална шина. Изгледите са старши треньорът Николай Желязков да не може да разчита на Николов до края на февруари. В негово отсъствие той ще залага на Стоил Палев и Виктор Жеков", написаха от Левски. Вторият син на легендата Владимир Николов бе избран за Играч на публиката в турнира.

Нова партия се включва в стартиращото ляво обединение

автор:Дума

visibility 18

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 504

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 563

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 1351

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 709

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 765

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 727

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 509

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ