13 Август 2024вторник16:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хлебарите искат стандарт за насъщния

/ брой: 154

автор:Дана Русева

visibility 2369

Идеята за въвеждане на стандарт в производството на масовия хляб у нас излезе от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Още през февруари това предложение беше направено от регионалната организация на съюза в Монтана. "Стандарт е нужен, за да не се говори какво и как се слага в насъщния, а и защото цената на масовия хляб трябва да бъде и достъпна, и почти еднаква", заяви председателят на Регионалната организация на хлебарите и сладкарите-Добрич, Тошко Няголов. В индустриалните предприятия за хляб се влагат и доста други компоненти, които абсорбират повече вода. Това води до по-голям рандеман и оттам се повишава цената за сметка на брашното. Едно е да вложиш например 50 кг брашно, а друго 45 кг. С 5 кг се произвеждат още 20 хляба, обясни собственикът на фурна.
Предложението на федерацията за стандарта е в Министерството на земеделието, а сега се оказва, че индустриалните производители казват, че и те искат стандарт, казва още той. Предполага се, че до края на август ще бъдат въведени и стандарти в хлебопроизводството. Тогава на пазара ще има масов хляб - типов, "Добруджа" и "Стара Загора", за които ще се знае какво съдържат. В технологичните документации, които се използват, виждаме че има по 3-4  Е-та. Ако има стандарт за масовия хляб, това ще гарантира, че в него ще има истинско брашно, казва Няголов.

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 418

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 153

158 са новите случаи на заразените с ХИВ

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 593

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 537

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 618

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 592

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 407

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ