18 Октомври 2024петък01:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Третото издание на Празника на торта Гараш в Русе

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 283

Третото поредно издание на Празника на торта Гараш ще се открие на 14 септември в Русе. Събитието се организира от общината, ОП "Русе арт“ и звено „Туризъм“. В подготовката му активно участват представители на фирмени и местни културни институти. Празникът отново ще предложи на русенци и гостите на града кулинарни изкушения, изненади и забавления за малки и големи.
Богатата програма ще включи интересни кулинарни състезания като готварска демонстрация на шеф Ради Стамболов с Гараш трюфели, детска анимация от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, детско състезание от „Фитнес шеф“ и кулинарна детска работилница „Вкусно и полезно“ с Деница Филева, която ще зарадва най-малките с игри, забавления и много награди.
В рамките на фестивала ще се проведат два кулинарни любителски конкурса за най-добрата торта Гараш. В първия участниците ще представят своя прочит на известния шоколадов десерт по оригиналната рецепта за неговото приготвяне. Във втория конкурс кулинарите ще трябва да развихрят своето въображение и да предложат по-нетрадиционна торта Гараш. Водещ на кулинарните надпревари ще бъде популярния актьор Владимир Зомбори, известен с множество роли в театъра, киното, телевизията и дублажа. Вечерта ще завърши с концерт на площад „Свобода“ с концерт на легендата на българската поп музика Васил Найденов, който ще изпее някои от своите най-големи хитове.
Повече от 20 производители на сладкарски изделия и сладкарници са заявили желание да участват и да разположат щандове на централния площад. Ще бъдат представени техните уникални и вкусни интерпретации на тортата Гараш, както и много други вкусни изненади за любителите на сладките изкушения.

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 836

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 624

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 709

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ