14 Август 2024сряда22:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предлагат вносно агнешко с етикет българско

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 2556

Тази пролет очакваме цените на агнешкото месо да са същите като през миналата година, коментира пред БНР председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация в България Симеон Караколев. Той допълни, че цената на едро за агнета в кланиците е между 7 и 9 лева без ДДС на кг. На дребно във фермите месото може да се намери за около 12-14 лева за кг живо тегло, а за трупно - 27-28 лева за кг. "Не би следвало да е по-скъпо в магазините", посочи Караколев.
Както вече стана известно по магазините на дребно агнешкото се предлага по около 32 лв. за килограм.
Агнешко месо, внос от Северна Македония, ще има тази година. Като проблем Колев посочи, че в магазинната мрежа то се предлага като българско и по този начин се иска по-висока цена, въпреки че агнешкото там е с 20% по-евтино.
По традиция българското месо запазва цени по-високи от вносното, а най-изгодно продължава да излиза купуването на живи агнета, уверяват животновъди. "Всички разходи се увеличават - вода, ток, ветеринарно-медицинските обслужвания. Трябва да се увеличат субсидиите", заяви Ахмед Джуджев - фермер в русенското село Тръстеник. "Без внос не можем да изхраним вътрешния пазар, вече не изнасяме нищо навън", допълни Красимир Кирилов - фермер във великотърновското село Шереметя.
"През тази година за първи път продадох всички агнета още бебета, още сукалчета, защото имаше много голямо търсене и тази година няма да имам агнета за празниците", разказа Галина Мирчева, собственик на овцеферма в село Петърница, Плевенско, цитирана от agri.bg. Някои хора са взимали животните, за да ги отглеждат с цел последваща търговия, други - за личното стопанство, добави тя.

Хората на Кьовеши влязоха в "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 154

Нивите поскъпнаха повече от два пъти за 7 години

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 154

Митниците монтират суперскенери по границата

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 154

Българският износ изостава с 6% на полугодието

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 154

Банди вилнеят в Дания и Швеция

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 154

Потушени са повечето пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 154

Нов руски командващ за Курска област

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 154

Накратко

автор:Дума

visibility 1822

/ брой: 154

Лявото обединение и неговите душмани

автор:Александър Симов

visibility 645

/ брой: 154

Вакханален танц

автор:

visibility 1044

/ брой: 154

Бойното кръщение на военноморския ни флот

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 154

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 587

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ