28 Юни 2024петък11:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Още два медала за България от Европейското в Солун

Симеон Масков и Лукас Луков също с отличия в южната ни съседка

автор:Дума

visibility 1099

Нови два медала заслужиха българските щангисти на Европейското първенство за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Отвоюваха ги Симеон Масков и Лукас Луков.
Масков се поздрави със сребърен медал в изтласкването на кат. до 102 кг при по-големите. Състезателят на "Марица" - Пловдив с личен треньор Борислав Налбантов се справи със 162 кг., за да вземе отличието. В изхвърлянето Масков сполучи на 121 и 126 кг, като не успя само на 129 кг. Той събра двубой от 288 кг, които му отредиха пето място в двубоя. Шампион стана Алесандро Шварцер (Гер) с 312 кг (140+172).
При по-малките и отново в кат. до 102 кг Луков заслужи бронз в изхвърлянето с резултат от 94 кг. Преди това българинът преодоля последователно 85 и 90 кг. Във второто упражнение състезателят на Иван Цанков в "Марица" - Пловдив остана на началната си тежест от 102 кг, като непосилни за него се оказаха 110 и 111 кг. С двубоя от 196 кг Луков се нареди пети. Шампион е Жаба Ткешлашвили (Груз) с 394 кг (135+169).

Така отличията за България на шампионата станаха общо 20!
Преди Луков и Масков, София Гарсия Стефанова затвърди отличното представяне на българските тежкоатлети. Варненката заслужи бронз в двубоя на кат. до 76 кг. при по-големите, а също така се окичи и със сребърен медал в изтласкването.
Съотборничката й Мария Александра Арнаудова (71 кг) беше безапелационна на подиума в южната ни съседка и обра всички златни отличия. Арнаудова направи шест от шест сполучливи опита и приключи с двубой от 165 кг (72+93).
Преди това Бояна Костадинова (49 кг) грабна евробронз в двобоя, както и сребърни отличия в двете движения. Виктор Костадинов (67 кг) при по-малките взе три златни медала, като беше безупречен и в двете упражнения.
До 15-годишните Атанас Атанасов (55 кг) заслужи три сребърни медала. Николай Дончев (61) успя да изкове бронз в двубоя и в изхвърлянето, като в изтласкването се нареди четвърти. А Александра Николова (45) спечели бронз в двубоя и злато в изтласкването. Димитър Дончев (61 кг) се класира пети, а Нино Симеонов (55 кг) е шести след контузия. Петко Георгиев (55 кг) остана осми със 174 кг (80+94) при по-малките. Александър Бенунов (49) се нареди седми в дебюта си при по-малките.
Участието на българския отбор на шампионата в южната ни съседка е подпомогнато от Деари Фууд България ЕАД. Компанията подсигури пълна екипировка за всички състезатели и треньори. Също така Деари Фууд България ЕАД предостави за подготовката на младите ни тежкоатлети специализираните протеини Terra High Pro, а също така и планира да финансира с премии и стипендии част от водещите ни състезатели при подрастващите.
Българското участие в Гърция приключва тази вечер.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 38

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 44

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 41

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 53

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ