28 Юни 2024петък11:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: Битката на БСП с президента не доведе до нищо добро

автор:Дума

visibility 1755

„Категорична е позицията на БСП да не подкрепя мандат нито на ГЕРБ, нито на ДПС – такова е решението на нашите партийни органи.“ Това заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов в предаването „Опорни хора“ на Bulgaria ON AIR.

По думите му е най-добре за страната да се състави експертен кабинет, но обърна внимание: „Какво значи министър-председателят, външният министър и министърът на отбраната да са от ГЕРБ – какъв е  този експертен кабинет? Ние говорим действително за управление, което може да изкара страната от това безумие, в което е влязла, благодарение на тези партии, които доскоро управляваха.“

Според Гуцанов в пленарна зала има достатъчно гласове на тези, които са подкрепяли правителството на сглобката, за да се състави кабинет в първия мандат. „Както се обвиняват взаимно, така и не бих се учудил, ако се прегърнат“, коментира той.

„Президентът е този, който трябва да представлява България на върха на НАТО във Вашингтон, тъй като той е главнокомандващ и е избран пряко от цялата държава. А насреща имаме служебен кабинет, на който му остават най-вероятно броени седмици“, каза председателят на ПГ на „БСП за България“ относно запитването на служебния премиер към парламентарно представените партии кой да отиде на срещата на Алианса.

Мнението на Гуцанов е, че битката между БСП и президентската институция не довела до нищо добро нито за институцията, нито за БСП, нито за страната ни. „Ще направим всички усилия да имаме други отношения“, добави той.

По думите му в БСП текат процеси на обединение вътре в партията и обединение извън нея.  „На България ѝ е нужна силна БСП, а само когато сме обединени, можем да бъдем силни. Показателно е това, което ни казаха нашите симпатизанти с ниския резултат на изборите“, посочи Гуцанов.  

„Неслучайно сме на 130 години, защото имаме рефлекса кога сме объркали и мъдростта надделява. Тази мъдрост се прояви на последния Национален съвет на БСП“, каза Борислав Гуцанов за новата посока, в която тръгва партията и добави: „Диалогичност, консенсус и обединение – това е, от което ние се нуждаем в момента.“

Той коментира, че ако се припознае неговата политика на подаване на ръка, на диалогичност и обединение вътре и извън партията, би приел номинация да бъде кандидат за председател на БСП.

Според Борислав Гуцанов никой не може да окаже натиск върху Корнелия Нинова да не се кандидатира, но подчерта: „В изявление на г-жа Нинова преди 8 години, когато тя става председател, тя казва, че 8 години са достатъчни за всеки един лидер да направи нужните реформи, да вземе нужните решения и да върви партията по даден път, но не повече от това, за да не бъде прекалено голяма властта на този лидер. А и Уставът на БСП е прекалено ясен относно мандатността – не може тя да важи за партийните председатели надолу в БСП и да не важи за председателя на националното ръководство.“

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 38

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 44

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 41

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 53

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ