11 Септември 2024сряда09:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Френските" роми набедени за крадци

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 825

Скандал се заформи около ромите, завърнали се от Франция, минути след като те кацнаха на летището във Варна. Таксиметров шофьор, който предложил услугите си на едно от семействата, се оплака, че са открадани парите от оборота му в размер на 300 евро. Таксиджията, представил се като Донков, обвинил жена и три деца, че изпразнили портфейла му, докато ползвали услугите на таксито му. Мъжът дори извикал гранична полиция и поискал да бъде обискирано ромското семейство, репатрирано от Франция.
След като шофьорът вдигнал луд скандал, се наложило негови колеги да го успокояват. След няколко минути той се върнал и се извинил на ромското семейство. Плеснал се по челото и обяснил, че най-вероятно си е забравил портфейла на бензиностанция.
Случката видимо разгневи ромите, завърнали се от Франция. Заради такива като него в България нямаме никакви права, оплакваше се набедената за крадла. Никога не бих стояла до този човек във Франция, отсече жената.
Тя разказа, че си е дошла по собствено желание, тъй като вкъщи имала болен човек, който трябва да гледа. Във Франция била от 3 г. и живеела под наем в село, близо до Париж. Изкарвала прехраната си като продавала дюнер кебап, а две от децата й ходели на училище благодарение на местната църква. Каза още, че през цялото време французите се отнасяли много добре с тях и никой не ги е насилвал да се връщат. Просто решила да се възползва от предложението на френските власти. Полицаите много любезно й обяснили, че ако иска да остане, трябва да се регистрира и да работи легално.
На същото мнение бяха и останалите 12 български роми, прибрали се с полет от Париж. Никой от тях не бил обиден на френските власти. Тъй като са си тръгнали доброволно, 13-те роми имат право да се върнат отново във Франция, стига обаче да живеят и работят легално.

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 406

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 1453

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 785

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 588

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 551

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ