17 Ноември 2024неделя16:28 ч.

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 196

visibility 1459



Риба с гъби

Рибно филе 600 г се нарязва на порции и се маринова с лимонов сок. Ситно нарязан 50 г лук се задушава в олио и малко вода до омекване. Към него се прибавят последователно 15 г брашно, 3 г червен пипер, 200 мл червено вино, 15 г горчица, 60 г нарязани на кубчета кисели краставички и 60 г грах от консерва.
При кипване на соса се пускат нарязани на филийки 200 г гъби. Варенето става на слаб огън и 20 минути преди края се прибавя рибата.

Раци с кисело зеле

В сгорещена мазнина и малко вода се задушава 50 г ситно нарязан лук. Прибавя се 10 г червен пипер, а след 3 минути нарязано 500 г кисело зеле и 300 мл вряща вода. Ястието се задушава в похлупен съд, като периодично се добавя гореща вода.
Накрая се прибавят 300 г раци от консерва.

В София се произвеждат 41% от БВП на страната

автор:Дума

visibility 1734

/ брой: 219

Потреблението на домакинствата ускори растежа

автор:Дума

visibility 1753

/ брой: 219

Експерт предлага по-нисък ДДС за рибата

автор:Дума

visibility 1796

/ брой: 219

Тръмп разговаря два часа с Байдън

автор:Дума

visibility 1855

/ брой: 219

Втора инстанция осъди експрезидент на Аржентина

автор:Дума

visibility 1706

/ брой: 219

Протест в Брюксел срещу крайнодесните

автор:Дума

visibility 1910

/ брой: 219

Пет години затвор грозят Марин Льо Пен

автор:Дума

visibility 1626

/ брой: 219

Медийният тероризъм

автор:Александър Симов

visibility 1849

/ брой: 219

Хронично бездействие

visibility 1805

/ брой: 219

"Символичната война" на съюзническите бомби

visibility 1790

/ брой: 219

Кой кой е в проектокабинета на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 1690

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ