11 Септември 2024сряда01:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

А сега накъде?

/ брой: 220

автор:Алберт Аврамов

visibility 3090

Поредната война на САЩ, този път наричана "сирийска", зацикли яко и повдигна много въпроси. Вече чухме редица "аргументирани" предсказания на експерти, че следващата новина щяла да бъде за началото на Третата световна война, която щяла да бъде гибелна за човечеството. А на всичкото отгоре, за кой ли вече път - че за предстоящия апокалипсис отново щяла да бъде виновна Русия, която, видите ли, крояла планове да възроди имперските си мераци за световно господство. Затова се втурнала да помага на недемократичния режим на президента Асад по бойните полета на задушаващата се от упорството му Сирия.
На някои подобна теза видимо много им се нрави. Най-малкото, защото или не разбират същността на проблема, или просто защото си дават сметка, че с разрешаването на сирийската криза с международни усилия, в това число и руски, ще лъсне съпричастието им в кроежите за нов световен ред. Други - като нашите корифеи, просто следват указанията отвъд океана.
Западът обаче се стресна от "Ислямска държава" - не толкова заради злодеянията на джихадистите, пряко създадени, контролирани и подпомагани от САЩ и техните сателити от Залива, а далеч повече поради неслучайните бежанци и гибелните за Европа тенденции над нея да се развее байракът на радикалния ислям. Особено след прекомерното либералничене, стимулирало имигрантското цунами. Странно цунами от хора, които с хиляди се върнаха да празнуват Курбан байрам в Сирия...
Но Западът се паникьоса и взе да поглежда към Русия, особено след последното послание на руския президент Путин. Въпреки че след дългогодишните призиви за отрезвяване и многократните конструктивни предложения на Москва за мирен подход в нажежения до червено Близък изток, някои лица, набедени за лидери на Европа, оставаха глухи и слепи. Но вече започнаха да съзнават докъде са довели нещата. Да виждат не само, че двадесетина руски изтребители ще започнат атака срещу ИД, а и опасността руската бойна мощ да ги застави да усетят, че губят не само позиции. Досега искаха да "обуздаят" Русия чрез санкции и открита омраза, без да забележат кръстопътя, пред който неусетно се озоваха. Стратегическия кръстопът, който постави под съмнение прокламираната всеевропейска ценностна и морална система, създадена в услуга само на няколко държави, което все повече води към разпад на самия Европейски съюз.
Британският "Дейли телеграф" директно написа: "Трябва да следваме Русия в борбата срещу ИД". Водещите лидери на ЕС, макар и трудно, се принудиха да дадат заден ход и дори с неприкрито променена словесност показват, че гледат в нова посока. Подобни главоблъсканици изглежда обхванаха и политиците зад океана, спешно омекнали спрямо "стратегическия враг" Москва. Но основният въпрос към тях тепърва ще звучи - "Ще спрете ли с наложените от вас войни"?   

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 406

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 1453

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 785

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 588

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 551

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ