Кулинар
Дива патица по баварски
/ брой: 17
Продукти: 1 дива патица; 200 гр. кисела сметана; 100 грама бяло вино; 1 лъжичка захар; парченце морков; целина; магданоз; 1 глава лук; лимонов сок или оцет; черен пипер; сол.
Приготвяне: Посоляваме и поръсваме с черен пипер почистената патица отвътре и отвън, поставяме я в тавичка за печене, наливаме вода.
Прибавяме лимонов сок (оцет), нарязаните на парченца лук и зеленчуци и задушаваме под похлупак до омекване.
Когато сосът се изпари и патицата се изпече от двете страни, изваждаме зеленчуците и ги пресоваме.
Прибавяме червен карамел (приготвен от захарта), виното, сметаната и варим за кратко.