17 Октомври 2024четвъртък16:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Община Левски

Близо 70 ястия представиха на фестивала на пълнената чушка в град Левски

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 2302

Петдесет кулинари на възраст от 10 до 80 години представиха в град Левски свои ястия в Националния фестивал "Пълнената чушка - най-вкусната левченска традиция". Както ДУМА писа, той се организира от Община Левски и НЧ "Георги Парцалев - 1901". Кулинарите показаха близо 70 ястия, с които се бориха за наградите в три състезателни категории. Те бяха оценявани от жури, председателствано от популярния кулинар шеф Иван Звездев.
Деца и младежи премериха сили в забавните състезания "Търбушене на чушка", "Надяждане с пълнена чушка" и "Люта чушка". Специални гости бяха представители на българската общност в румънското село Извоареле, побратимено на село Обнова от община Левски.
И тази година кулинарният фестивал е с благородна кауза. Всеки посетител срещу пет лева е получил талон, за да опита от кулинарните изкушения или да купи сувенир. По този начин се допълват средствата, необходими за изграждане на скулптурната композиция "Земляците" в памет на Георги Парцалев, Григор Вачков и Дончо Цончев.
При откриването на кулинарния форум кметът на общината Любка Александрова припомни, че от близо 140 години жителите на Левски се събират в края на август, в града пристигат приятели и роднини от близо и далеч, "за да се почерпим с чушка, такава, каквато никъде по света не могат да приготвят", съобщи БТА.

МО недопустимо наруши закона

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 198

Румен Радев поиска основен анализ на трагедията с авиокатастрофата

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 198

Съюзът на съдиите се обяви против избора на Сарафов

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 198

Предлагаме инвестиции, които ще задвижат икономиката

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 198

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 138

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 168

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ