01 Август 2024четвъртък22:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лидерът на "Хамас" бе убит в Техеран

Според Русия Близкият изток е на ръба на война

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 112

Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания е бил убит в иранскaта столица Техеран, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на палестинската ислямистка групировка. В текста се посочва, че Хания е бил убит при "вероломно ционистко нападение срещу резиденцията му в Техеран".
Революционната гвардия на Иран потвърди, че резиденцията на Хания в Техеран е била ударена, като това е довело до смъртта на лидера на "Хамас" и един от телохранителите му. Според телевизионни канали това е станало с въздушен удар около 2 часа през нощта по мястото в Техеран, където бе отседнал като гост за полагането на клетва във вторник от новия президент на страната Масуд Пезешкиян.
"Хамас" обвини Израел, че стои зад атаката.
Израелските военни не са потвърдили това, но междувременно съобщиха, че са ликвидирали висшия командир на "Хизбула" Фуад Шукр при удар в ливанската столица Бейрут. При атаката са загинали най-малко трима цивилни.
Тел Авив заяви, че Шукр стои зад ракетната атака срещу село Маждал Шамс в окупираните от Израел Голански възвишения, при която загинаха 12 младежи.
Според телевизия „Ал Хадат“ Шукр е починал в болница от раните си. "Хизбула" съобщи в сряда сутринта, че издирва тялото му. Вашингтон го обвинява за планирането и организирането на бомбения атентат с камион срещу казармите на морската пехота в Бейрут през 1983 г., когато загинаха 241 американски войници.
"Москва остро осъжда убийството на Исмаил Хания", каза Андрей Настасин, заместник-говорител на руското външно министерство, предаде ТАСС.
"В момента регионът балансира на ръба на глобален конфликт“, допълни той. Според руския дипломат няма изгледи за промяна на динамиката на събитията в региона.
Смъртта на лидера на "Хамас" може да "подпали целия регион", заяви Дамаск.
Убийството на Хания бе осъдено още от Иран, Турция, Китай и други държави.
"С тези действия престъпният и терористичен ционистки режим подготви терена за сурово наказание за самия себе си и ние смятаме, че е наш дълг да отмъстим за кръвта, която беше пролята на територията на Ислямска република Иран", се казва в изявление на иранския върховен лидер аятолах Али Хаменей.
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Съединените щати не са участвали в убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания и подчерта важността на прекратяване на огъня в Газа.

Време е да сложим край на слугинажа в енергетиката

автор:Дума

visibility 612

/ брой: 145

В Брюксел ни се чудят защо не строим АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 145

Газът поскъпва с 5,7% през август

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 145

Половин София ще доплаща за парно

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 145

САЩ ще следят диалога между Скопие и София

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 145

Жертви на протестите във Венецуела

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 145

Безредици на Острова, 22-ма полицаи са ранени

автор:Дума

visibility 612

/ брой: 145

Джендъри в спорта

автор:Марин Милашки

visibility 670

/ брой: 145

Масова култура и кич

visibility 640

/ брой: 145

Увеличават линията на бедност, но дали е достатъчно

автор:Аида Паникян

visibility 589

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ