10 Юли 2024сряда11:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Сглобката си разпределя регулаторите, за да векува във властта

Нашите кметове ще бъдат спирачка на поскъпване на такси и данъци, заяви лидерът на БСП

/ брой: 239

автор:Дума

visibility 1762

"Всеки ден виждаме доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки помежду им в сглобката - за пари, власт и разпределяне на порции. Това, което хората не виждат е, че решенията не се вземат в парламента, продължава този модел на задкулисие и на скрити игри някъде по кабинетите им. Накрая се поднасят едни готови решения, които пък също се променят в рамките на деня. И всяко следващо решение на сглобката е по-лошо и по-опасно от предишното. Това е агония за държавата и колкото по-скоро това правителство и мнозинство се разтурят, толкова по-добре за България". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Стара Загора, където бе третата от поредицата срещи, които ръководството на партията организира с новоизбраните кметове и общински съветници, този път от областите Стара Загора, Бургас, Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково и Ямбол.

Според Нинова на на срещите се дискутират бюджета, проектите на общините, с какво от БСП могат да са им полезни. Тя е на мнение, че местна власт без силно представена парламентарна група, която да защитава интересите на хората, не може да се справи. Корнелия Нинова бе категорична, че местната власт е единствената стабилна власт в следващите 4 години.
"Ние, заедно с нашите кметове, трябва да спасяваме хората от решенията на сглобката. Ако правителството прехвърли отговорността на кметовете да увеличават местните данъци и такси, ние уверяваме нашите кметове да не го правят и те са съгласни с това. Ако управляващите създават закони и наредби, с които повишават цените на водата, например, както се случва в някои общини в пъти, то нашите кметове ще бъдат спирачка за това поскъпване", коментира на срещата още лидерът на БСП.
Тя се спря и на темата за конституционните промени. "Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в законите и не веднъж сме казвали, че корупцията става законна и затова не може да се преследва. Сега вдигнаха равнището и с основния закон. Там продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции вече през Конституцията", заяви Нинова. Тя алармира, че през Конституцията се правят опити да си уредят разпределянето на регулаторите в държавата. "Независимите институции, които трябва да регулират и икономика, и бизнес, и политика, и държава, ще бъдат определени и разпределени, включително през Конституцията, на три порции. Това е увековечаване на това управление за години напред", предупреди лидерът на българските социалисти.

Тя коментира думите на Бойко Борисов, че промените за двойното гражданство при министрите ще остане, като абсурд. "Това означава да ни управляват хора, които служат на интересите на два народа. Немислимо е за българския национален интерес", заяви Корнелия Нинова.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 0

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 0

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ