10 Юли 2024сряда11:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 498

4,3 по Рихтер в Албания
Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистрирано в Албания на 3 км западно от град Елбасан. Трусът е усетен в цялата страна, както и в съседните Северна Македония и Косово. Няма данни за пострадали или щети.

3/4 от германците са недоволни от Шолц
72% от германците са недоволни от работата на германския канцлер Олаф Шолц според проучване на института ИНСА, направено по поръчка на "Билд". От него са доволни едва 20 на сто - най-нисък показател в историята на проучванията. Допитването се е провело в периода 8-12 януари сред 1202 души.
 
Испания ще защитава юношите от порното
Правителството на Испания планира да одобри закон, насочен към защита на непълнолетните от порнографско съдържание в интернет. Премиерът Педро Санчес заяви, че достъпът на подрастващите до такива материали се отразява негативно върху възпитанието им затова се предвижда "създаването на специални устройства, които да го предотвратяват".

35 ранени сватбари в Италия
35 души бяха ранени в Тоскана, Централна Италия, след като подът на манастир от XV век се срутил под танцьорите по време на сватбено тържество. Според местните медии на дансинга е имало около 60 души. Младоженците са сред пострадалите.
 
Изригна вулкан в Исландия
Вулкан изригна в Югозападна Исландия. Това е петото активизиране на вулканичната система на полуостров Рейкянес от 2021 г. насам. Лава тече северно от рибарското градче Гриндавик, но все още не е локализирано място, откъдето излиза и посоката на потока й. Градът вече бе евакуиран миналия месец при предишно изригване.

Фатално срутване на мина в Китай
Най-малко десет души са загинали, а шестима остават затрупани след инцидент във въглищна мина в централния китайски град Пиндиншан. От местната служба за извънредни ситуации съобщиха, че най-вероятно става дума за неспазване на правилата за безопасност, довели до взривяване на газ.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 0

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 0

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ