10 Юли 2024сряда10:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Локо Пд надви Арда

"Смърфовете" измъкнаха с дузпа успеха в Кърджали

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 882

Локо Пд обърна Арда с 2:1 в Кърджали в мач от 21-вия кръг на Първа лига с гол от дузпа. Пламен Крачунов игра с ръка в наказателното поле, за да спре центриране на Ангел Лясков. Реферът Драгомир Драганов наду свирката, а от бялата точка Евандро прати в грешната посока вратаря Анатолий Господинов и донесе 3 т. на пловдивчани, които си върнаха четвъртото място с 41 т. Арда остава 7-и с 31 т., с 5 след ЦСКА 1948, който по-рано вчера завърши 1:1 като гост на Етър.
Арда можеше да стигне до ново равенство, когато Станислав Иванов проби и намери Ел Мами Тетах (81) в пеналтерията, но техничният му удар към далечния ъгъл бе спасен от вратаря Динко Хоркаш.
Арда поведе в 5-ата минута. Тогава Мартин Паскалев сбърка с връщането на топката към Хоркаш. Той се опита да изчисти, но намери Абубакар Тунгара и той не пропусна на празна врата. След 11 минути "смърфовете" не успяха да изравнят при статично положение. Защитата на домакините не изчисти добре топката и тя попадна у Мартин Райнов, който я прати в мрежата. Голът му бе отменен заради засада.
Реферът Драганов първоначално не зачете и попадението на Бабакар Дион (31), който от границата на вратарското поле прониза целта. След преразглеждане със системата ВАР попадението бе признато и равенството - възстановено.
В добавеното време преди паузата Тунгара продължи към Станислав Иванов в пеналтерията и той стреля, но шутът му бе блокиран от Мартин Паскалев и не затрудни Хоркаш.
След почивката Борислав Цонев открадна топката и намери Тонислав Йорданов (56), който пробва удар от наказателното поле, но Паскалев се намеси добре.
Ангел Лясков центрира и Паскалев (63) засече топката с глава, но Господинов показа рефлекс и изби удара му в греда.
Преди мача се заформи скандал между треньора на Локо Александър Томаш и собственика и президент на клуба Христо Крушарски. Наставникът изрази недоволство, че през зимната пауза бяха продадени някои от най-добрите играчи и това отслаби отбора в борбата за челните места. Месеци по-рано на „Лаута“ мечтаеха дори за втора шампионска титла след серия от 11 поредни победи и преди загубата от ЦСКА с 0:2 в Пловдив.
"Имаме стока - изкарваме я на пазара и продаваме. Какво да правим иначе, да чакаме да залежи и да я заровим в земята? Футболът е предприятие - да произвежда, да продава и да се самоиздържа. Ако някой иска да си тръгва, не съм човекът, който ще го спре“, отсече колоритният Крушарски.

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ