10 Юли 2024сряда10:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Личен архив

Джулиен Кейси от САЩ ще бъде Мими в "Бохеми" в Старозагорската опера

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 3897

Родена в Тексас, живее в Ню Йорк, очарователната Джулиен Кейси ще направи своя дебют в ролята на Мими от операта "Бохеми" от Пучини на 16 февруари от 19 ч. на сцената на Старозагорската опера, научи ДУМА от Сийка Лапачка. В ролята на Родолфо гостува италианският тенор Емануеле д'Агуанно, Мюзета ще бъде Симона Кодева, Марсел - Валери Турманов, Колин - Ивайло Джуров, Шонар - Иван Кабамитов. Участват още Александър Марулев (Беноа, Алсиндор), Костадин Якшев (Парпиньол), оркестър, хор, Детско-юношеска студия за опера и балет на ДО Стара Загора. Спектакъла ще дирижира маестра Николета Конти от Италия, режисьор на постановката е Огнян Драганов, хормайстор Младен Станев, сценографията е на художника Каталин Йонеску-Арборе, а костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова.
През лятото на 2023 г. директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов бе член на журито на престижния международен вокален конкурс в Болоня, Италия, и впечатлен от качествата на младата певица от САЩ Джулиен Кейси, й дава специалната награда - дебют на сцената на ръководения от него театър - Старозагорската опера. Същата година Джулиен печели трета награда на Concorso Lirico di Tagliacozzo Festivale. Участва в концерт на Международната оперна академия в Болоня, Италия, на който изпълнява арии и сцени от "Сестра Анжелика" на Пучини и "Зелмира" от Росини. През пролетта на 2023 г. Джулиен Кейси се представя като гост-солист в "Tribute to Boston Pops" на Симфоничния оркестър на Източен Тексас, изпълнява арии от мюзикълите "Уестсайдска история" и "Клетниците" и избрано от творчеството на легендарния Ървинг Бърлин. През октомври 2023 г. пее с Шанхайския симфоничен оркестър в Уси, Китай. Има и много други изяви на международна сцена.
Джулиен Кейси защитава магистърска степен по оперно пеене в Mannes School of Music като президентски стипендиант, дебютира в ролята на графиня Алмавива в "Сватбата на Фигаро" на Моцарт и участва като солистка във фестивала Mannes Sounds. Джулиен Кейси получава бакалавърска степен в SUNY Purchase Conservatory of Music, където се дипломира в главната роля в "Сестра Анжелика" от Пучини, ролята на Бланш де ла Форс в "Диалози на кармелитките" на Пуленк и ролята на Дона Елвира в "Дон Жуан" на Моцарт.
Джулиен Кейси може да се види и във филмовите сериали "And Just Like That/Просто ей така" на HBO Max, телевизионния сериал "Billions/Милиарди" на Showtime, "Gossip Girl/Клюкарката" и филма "Маестро" на Netflix от 2023 г.

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ