10 Юли 2024сряда11:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

72% мислят, че животът им ще се влоши през идната година

/ брой: 237

автор:Дума

visibility 475

72 на сто от българите мислят, че стандартът им на живот ще се влоши през следващата година. 59% заявяват, че срещат трудности при плащането на сметки понякога или през по-голямата част от времето. Почти поовината нашенци - 57% смятат, че страната им е спечелила от членството си в ЕС. Това поставя България на  последно място заедно с Италия и Австрия, сочи проучване на Евробарометър.
За 49 на сто основната причина са новите възможностите за работа, които ЕС носи. За 31 на сто от нашенците важно е подобряването на сътрудничеството между държавите от съюза, като приносът му за поддържането на мира и укрепването на сигурността - 25%.
Положителните нагласи на българите към ЕС - 48%, се доближават до средните за ЕС, неутралните са 32%, а отрицателните - 19%. 61 на сто считат, че действията на Брюксел оказват въздействие върху ежедневието им.
Основните приоритети на Европейския парламент според жителите на Блъгария трябва да бъдат борбата с бедността и социалното изключване - 44%, подкрепата за икономиката и създаването на нови работни места - 39%, общественото здраве - 35%, както и темите за демокрацията и върховенството на закона и бъдещето на Европа - 23%. Действията срещу изменението на климата са припознати от едва 11% от анкетираните, а миграцията и убежището - от 9%.
Далеч от представата за отдалеченост от ежедневието на хората, 70% от гражданите на ЕС считат, че действията на ЕС оказват въздействие върху ежедневието им. В България 61% от респондентите са посочили същия отговор, което поставя страната на едно от последните места заедно с Италия -62%, Естония - 62%, Чехия - 60% и Румъния - 60%.
Едва 39% от българите заявяват интерес към предстоящите европейски избори, а малко над половината - 51% биха гласували, ако изборите се проведат след седмица.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 0

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 0

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ