10 Септември 2024вторник10:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На дъното

/ брой: 20

автор:Мая Йовановска

visibility 1273

Откакто на Бойко Борисов му пари под крачетата, е тръгнал по проверки. Те зачестиха покрай наближаването на парламентарните избори. Т.нар. проверки на Борисов са много... екзотични. Първо, защото това не му е работа. И, второ, понеже човекът няма бъкел познания. Заради това обикновено оглежда, почуква или попипва проверяваните. 

Вчера Борисов хукна да проверява новите локомотиви и вагони на БДЖ. "Когато имаш бързи локомотиви до 200 километра в час, сигурни, бързи, мощни, икономични, най-добрите в света... Като вагоните са с интернет, чисти, топли, удобни, вместо с автомобилите, хората ще пътуват с влак", рече Борисов.

Вагоните всъщност не са нови, а ремонтирани. А локомотивите просто са най-евтините, но далеч не най-добрите в света. Борисов огледа новия локомотив с име "Хан Кардам", качи се в него и седна на първата седалка до машиниста. Няма по-назад от Путин да е, я! Поседна и в един от "новите" вагони, за да установи "уютни ли са". Почука по масата, попита за интернет, за тоалетните и се възхити.

Борисов го е закъсал. И то много, след като стигна дотам да се хвали предизборно с евтини локомотиви, от които правителството му едва успя да осигури 2-3 бройки в края на третия си мандат. Въпреки обещанието, че железницата ще му е приоритет. Да се тупаш в гърдите с БДЖ, които твоето управление досъсипа тотално, е повече от нелепо. Националният жп превозвач удари най-голямото си дъно - най-малко пътници от 50 години, тотална липса на влакове, постоянни аварии, ниско качество на услугите, закъснения...

Похвали се още премиерът, че бил платил дълговете на БДЖ. Е, господин Борисов, направихте го с нашите пари! Въпросът е защо при платени дългове железницата е на дъното? Заради калпавото ви управление и защото държавата напълно абдикира от БДЖ.

Не само железницата е на дъното. На дъното е и Борисов. Само дето не го разбира.

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 1163

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 1469

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 1231

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 1310

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 1316

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 1327

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 3752

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 1604

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 2378

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 1723

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 1880

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ