04 Август 2024неделя02:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 300

автор:Дума

visibility 1169

Новогодишна пуйка

Взима се една млада пуйка. Измива се, изчиства се и се осолява отвътре и отвън. Нарязва се на ситно 1 глава лук и се запържва с 4 лъжици масло. Прибавят се последователно в запръжката 300 грама сърнешко (при липса телешко) месо нарязано на дребни кубчета, дреболиите от пуйката също нарязани на дребно, 7-8 маслини и една чаша ориз. Долива се малко вода, за да се свари оризът. Прибавя се сол и черен пипер на вкус и една лъжица ситно нарязан магданоз.
Пуйката се пълни с приготвената смес и се зашива. Полива се с 5-6 лъжици масло. Слага се в тава с малко вода и се завива добре със зелеви листа. Пече се в умерена фурна, като от време на време се полива с течността от тавата.
Празника позволява консумацията на малко повече Осмарски пелин.
   
Печени скумрии

Почистваме добре скумриите, посоляваме ги, заливаме ги с олио и оставяме да престоят така една нощ. След това увиваме всяка скумрия поотделно в хартия, намазана с олио, нареждаме ги в тавичка и печем около 25 минути в умерена фурна. Отвиваме ги и още топли ги нареждаме в чиния. Поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и малко оцет.

Българският еврокомисар може да поеме енергетиката

автор:Дума

visibility 1474

/ брой: 146

За 6 месеца банките са прибрали близо 1 млрд. лв. такси

автор:Дума

visibility 1455

/ брой: 146

"Булгаргаз" отчита 100 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 1385

/ брой: 146

Над 400 000 българи търгуват с криптовалути

автор:Дума

visibility 1497

/ брой: 146

Иран се закани да отмъсти на Израел

автор:Дума

visibility 1591

/ брой: 146

В Англия се надигнаха срещу имигрантите

автор:Дума

visibility 1621

/ брой: 146

Мадуро поиска одит на президентските избори

автор:Дума

visibility 1624

/ брой: 146

Честито, другарю Йорданов!

автор:Нора Стоичкова

visibility 1837

/ брой: 146

Бузлуджа запали светлина в най-тъмните дни на България

visibility 1629

/ брой: 146

Главчев допусна гаф

visibility 1680

/ брой: 146

Датата - 02.08.2024 г.

автор:Дума

visibility 1623

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ