09 Септември 2024понеделник19:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

/ брой: 184

visibility 1613

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Филе от бяла риба

Бялата риба се изчиства, отрязват се главата и опашката и се разцепва на две по дължина. След това се сваля внимателно кожата и се изваждат всички кости, включително и гръбначният стълб. Така приготвеното месо се поставя в една тенджера с малко оцет, зехтин, 3 дафинови листа, черен пипер и сол. След три часа се вади е се изцежда, обръща се в брашно, после в разбито сурово яйце и галета и се изпържва в горещо олио.

Език в гювече

Езикът се сварява в подсолена вода заедно с ароматни корени - 200 г моркови и 150 г целина, и се изважда. Нарязва се на кубчета и се поставя в гювечето с 200 г масло и предварително нарязаните 250 г кромид лук, 300 г гъби, 50 г целина, 300 г домати, 30 г магданоз. Поставя се цяла люта чушка, сол на вкус, залива се със 100 г вино, захлупва се с капак и се поставя на загрятата плоча. Сервира се топло.

Всеки четвърти българин живее на студено

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 171

Сметките за ток стават електронни

автор:Дума

visibility 684

/ брой: 171

С 1,97 млрд. лв. повече са събраните данъци

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 171

Пети сме в ЕС по качествени плажове

автор:Дума

visibility 518

/ брой: 171

Мицотакис обеща по-социални политики

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 171

Хиляди на протест срещу политиката на Макрон

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 171

Възможен е нов атентат в Словакия

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 171

Накратко

автор:Дума

visibility 1432

/ брой: 171

В дълг пред Девети септември

автор:Боян Бойчев

visibility 659

/ брой: 171

Вози се на кола

автор:Барбара Пейчинова

visibility 986

/ брой: 171

Ядреният терорист НАТО

автор:Юри Михалков

visibility 684

/ брой: 171

БСП обедини лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 734

/ брой: 171

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ