04 Февруари 2025вторник12:03 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Кампанията на Неков "Да защитим българския вкус" събра българи в Брюксел

автор:Дума

visibility 3996

След България кампанията на евродепутата от БСП Момчил Неков "Да защитим българския вкус" предизвика голям интерес и в Брюксел. Стотици присъстваха на представянето на уникални нашенски продукти. Много българи, живеещи в белгийската столица, също уважиха събитието. Допълнителна атракция беше и фолклорното изпълнение на певческата група към НЧ "Л. Каравелов - 1897" от с. Куртово Конаре, община Стамболийски, което завърши с традиционни хора. Целта на кампанията, инициирана от Неков, е да популяризира най-доброто от идентифицираните продукти от т.нар. български столици на вкуса в Брюксел. На събитието бяха представени над 10 продукта - розов домат и капия от Куртово Конаре, месо от Източнобалканска свиня, Еленски бут, Странджански чай, зелено сирене от Черни Вит, Реселешки воден лук, Навпавок от Разлога, био сирене от местна българска калоферска коза, Габровски пестил, дегустация на вино от гъмза от региона на Сухиндол. Представена беше и концепцията "Селски мол" от Габрово, целяща стимулиране на предприемачество в селските райони. "Радвам се, че на празника на Съединението на България Брюксел стана "столица на българския вкус и култура", заяви българският евродепутат. За първи път бяха представени толкова много традиционни и уникални продукти и храни от България. Събитието бе уважено и от български и чуждестранни евродепутати. Кампанията по защитата на уникалните български продукти, както и представянето на продуктите се осъществява в партньорство със "Слоу Фуд България".

Швеция освободи кораба "Вежен"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Учители отново заплашват с национален протест

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Дискусията за еврото е като спор между футболни агитки

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Таксиджии обмислят 24-часова блокада на Летище София

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Прогноза: Има предпоставки за добра реколта от зърно

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Няма кой да контролира безопасността на уредите във фитнесите

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 22

И Косово бойкотира супермаркетите

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Мъск закрива основния международен спонсор

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Панама обръща гръб на Китай

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Шест земетресения около гръцки острови

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 22

Тихо страдание

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1

/ брой: 22

Закъсняващата държава

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 22

А кога отбелязваме жертвите на репресиите преди 1944 г.?

автор:Искра Баева

visibility 1

/ брой: 22

По-тихи времена за бизнеса

visibility 2

/ брой: 22

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ