14 Октомври 2024понеделник14:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Синер триумфира в Шанхай, Джокович ще чака за титла №100

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 143

Яник Синер триумфира на "Мастърс" турнира в Шанхай.  Световният №1 в тениса надигра на финала Новак Джокович (Сърб, №4) със 7:6 (4), 6:3. Така италианецът затвърди статута си за най-добър за 2024 г. В Китай той загуби само един сет, след като в III кръг стигна до обрат над Томас Ечевери (Арж, №31) с 6:7 (3), 6:4, 6:2. Синер ще зимува и на върха в ранглистата, като от днес ще е с 11 920 т. Втори остава Карлос Алкарас със 7120 т.
А с представянето си в двубоя за титлата в Китай Яник показа нагледно, че е много преди всички останали, включително пред може би най-великия в историята. В цялата среща, продължила 1:39 ч., Синер не позволи на Джокера да стигне до нито един брейкбол. Същевременно той взе подаването на сърбина веднъж във втория сет и затвори мача още при първия опит.
"Да играеш срещу Новак е едно от най-трудните неща. Щастлив съм, че се справих. Той сервираше невероятно в първия сет, изобщо не намерих начин да го пробия. В тайбрека бях добре, което ми даде увереност за втората част. Трудно е да кажа тайната за успеха над Джокович, защото той няма слабости. Трябва да се възползваш от малките неща, каквито има рядко в мача. Той е легенда и срещу него е трудно да се играе", сподели Яник.
Загубата лиши на този етап 37-годишния сърбин от възможността да спечели своята юбилейна титла №100. Срещата от трибуните изгледа друг от великите - Роджър Федерер.
"Не съм свикнал да те гледам на трибуните, а на корта. Мисля, че за първи път играя пред теб. Беше допълнително напрежение. Щеше ми се да си долу и да играеш с нас", каза Джокович на усмихващия се Федерер.

Цената на чушките - нагоре с 10% само за седмица

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 195

Засякоха опасна маска за Хелоуин

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 195

Обсъжда се "Сименс" да осигури турбините за 7-и блок на АЕЦ

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 195

Само един кандидат иска да модернизира билетната система на БДЖ

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 195

Мицкоски: Със София няма да сравнявам баби и жаби

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 195

Недостиг на работна сила в Гърция

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 195

Полша временно спира даването на убежище

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 195

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 195

Черната дупка на ББ

автор:Александър Симов

visibility 119

/ брой: 195

Уникален ритуал, насочен към бъдещето

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 195

Всички посочват проблемите, ние даваме решенията

автор:Юлия Кулинска

visibility 118

/ брой: 195

100 решения за България

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 195

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ