06 Август 2024вторник16:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка на деня - 06.08.2024 г.

/ брой: 148

автор:Дума

visibility 539


Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Даниил отслужи водоосвещение при едно от Седемте рилски езера – Бъбрека, традиционна част от маршрута на поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“. Поклонническото пътуване се провежда за 15-а поредна година от София до Рилския манастир, а поклонението е посветено на св. Йоан Рилски.

Снимка БТА


Ния Парушева от 26-o Средно училище "Йордан Йовков" в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер "Space Camp Turkiye" (Космически лагер - Турция). Забележителното постижение е резултат от нейната упоритост и страст към науката и космоса, съобщиха от пресцентъра на Център за творческо обучение.


Премиерът на Бангладеш Шейх Хасина Вазед подаде оставка и напусна страната, слагайки край на 15-годишното си управление. Решението й идва след седмица на антиправителствени протести, белязани от над 300 убити и най-малко 11 000 арестувани. Междувременно в столицата Дака протестиращи се качиха на голяма статуя на Муджибур Рахман - бащата на Хасина, за да я "обезглавят"

Снимка БТА


Тропическата буря "Деби" се усили до степен на ураган, докато се приближава към североизточния бряг на Мексиканския залив. Стихията се намира на 160 км югозападно от Тампа, Флорида, и максималната скорост на вятъра достига 120 км/ч

Снимка БТА


Ноа Лайлс (третият от ляво надясно) спечели титлата на 100 м на Игрите в Париж. Американецът финишира за 9,79 сек. и изпревари с фотофиниш Кишейн Томпсън (Ям), който е със същия резултат, но с разлика от пет хилядни. Бронзът изкова Фред Кърли (САЩ) с 9,81

Снимка БТА

Новите избори - на 13, 20 или 27 октомври

автор:Дума

visibility 90

Опасни електрически кабели са превзели пазара

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 148

Кризата в Близкия изток може да оскъпи горивата

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 148

Въвеждат задължителна дезинфекция на границата

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 148

Влизаме в еврозоната през 2026 г.

автор:Дума

visibility 505

/ брой: 148

Великобритания свика комитета „Кобра“

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 148

Зеленски иска съседите да свалят руски ракети

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 148

Иран иска мир, но "ще накаже" Израел

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 148

Накратко

автор:Дума

visibility 1143

/ брой: 148

Имитация

автор:Ина Михайлова

visibility 1839

/ брой: 148

Ние, горящите спящи

автор:Мартин Карбовски

visibility 659

/ брой: 148

Чудатата машина Ноле

/ брой: 148

Къде сте, гръмогласни НПО-та и феминистки?*

visibility 434

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ