11 Юли 2024четвъртък12:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Откриха откъде идва вкусът на кафето

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 1810

Особеностите на вкуса на кафето, както и разликите между различните сортове, се определя от гъбички, развиващи се в кафеените зърна, твърдят от бразилския институт по хранителни технологии в доклад, изнесен пред международния конгрес на муколозите, тази година в Австралия.
По думите на Марта Таниваки, ръководител на екипа от бразилски учени, макар основната част от вкуса на кафето да се определя от свойствата на самите зърна, окончателният привкус се определя именно от гъбичките, които попадат в кафето по време на неговия растеж и се развиват там. А това какви именно ще са те, зависи от особеностите на мястото, където се отглежда кафето - почва, климат, влажност.
Като правило, твърдят бразилските учени, тези гъбички са безвредни за човешкия организъм, но има и някои, които не са безопасни и заради които зърната придобиват неприятен вкус.
Учените продължават изследването си, защото смятат, че по-доброто изучаване на различните видове гъбички може да доведе до подобряване на вкусовите качества на кафето, както и до създаване на нови сортове чрез механизъм, напомнящ много приготвянето на различните видове сирена и вина.

 

БСП няма да участва в разговори за втория мандат

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Такса смет в София ще се плаща на човек

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Обвиниха селски кмет за измама и принуда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Газифицирането на Банско и Разлог пак се отлага

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Положението в "Мини Марица-изток" е критично

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Приходите от нощувки с ръст от 32%

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Евростат отчете спад при жилищните сделки у нас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Гърция стана за смях с 6-дневна работна седмица

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Грузия ще се справи и без помощи от ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Прокуратурата разследва Льо Пен за корупция

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 130

Смет на човек

автор:Деси Велева

visibility 0

/ брой: 130

ВиК консолидация, но каква?

visibility 0

/ брой: 130

По протокола на ШОС

visibility 0

/ брой: 130

Стажът за пенсия - все по-скъп и недостъпен

visibility 1

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ