25 Ноември 2025вторник06:30 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Неков представя български розов домат и други родни продукти в Брюксел

автор:Дума

visibility 3599

На 6 септември – Деня на Съединението на България, евродепутатът Момчил Неков организира две събития, свързани с кампанията "Да защитим българския вкус" - конференция и представяне на български традиционни продукти. Конференция "Намаляване на ефектите от промените в климата, чрез географските означения и европейските схеми за качество" ще започне от 9:30 часа в сградата на ЕП в Брюксел. На нея участниците ще научат за това как европейските схеми за качество могат да помогнат за запазване на биологичното разнообразие и да допринесат в борбата с глобалното затопляне. Брежанските кестени и уникалната за цяла Европа порода свине от Източния Балкан ще покажат това. Италианският опит със сирене Пармеджиано Реджано също ще бъде представен на конференцията. Български фолклорни ритми ще огласят площад "Люксембург" пред Европейския парламент от 12:30 часа. Фолклорна певческа група към Народно читалище "Л. Каравелов – 1897", с. Куртово Конаре, ще открие празника. На площада ще бъдат представени щандове с български продукти, които имат потенциал да бъдат регистрирани по европейските схеми за качество. Посетителите на ЕП и Брюксел ще могат да опитат Куртовски розов домат, Еленски бут, Странджански чай, Зелено сирене от Черни Вит, Навпавок от Разложко, Реселешки воден лук, а също така и сирене от българската местна порода Калоферска коза. Конференцията и представянето на българските продукти се реализира в сътрудничество с българския клон на международната организация "Слоу Фуд", който е партньор в кампанията на Момчил Неков „"Да защитим българския вкус". По време на събитието интерес за посетителите ще бъде и "Селски мол" – концепция, развита от няколко читалища от област Габрово, както и дегустация на родни вина от Сухиндол.

Оранжерийните производители очакват поскъпване догодина

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 220

Кьовеши разследва измами със земеделски субсидии у нас

автор:Дума

visibility 747

/ брой: 220

75% от свинското в Румъния за Коледа ще е родно производство

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 220

С 210 хиляди по-малко са хората с режим на водата

автор:Дума

visibility 769

/ брой: 220

Силен снеговалеж в Босна и Херцеговина

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 220

Авиокомпании отменят полети до Венецуела

автор:Дума

visibility 657

/ брой: 220

Арестуваха Болсонаро, планирал да се укрие

автор:Дума

visibility 710

/ брой: 220

Накратко

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 220

Време е за промяна

автор:Атанас Зафиров

visibility 711

/ брой: 220

САЩ поставиха ЕС на кръстопът

автор:Юри Михалков

visibility 768

/ брой: 220

Третата възраст може да се изживее с достойнство и младежки жар

автор:Дума

visibility 754

/ брой: 220

Къща музей под разпад

visibility 745

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ