14 Юли 2024неделя22:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Така се прави

/ брой: 199

автор:Марин Милашки

visibility 1644

Спортът е едно от малкото неща, което обединява българите. Тази есен също имаме поводи за радост в тази сфера, а може би най-много те идват от националния ни отбор по футбол. Воденият от възпитаника на немската школа Петър Хубчев тим  спечели първите си три мача в новия турнир на УЕФА - Лигата на нациите. Подобно нещо в официални мачове не се беше случвало на "лъвовете" цяло десетилетие. Затова те заслужават само овации. Нищо повече. А доказателство за работата на футболистите ни е, че феновете започнаха да се завръщат по трибуните. Срещу Кипър имаше около 10 000 души, а ако срещата беше просто някаква контрола, щяха да се съберат не повече от 500. Именно с прииждащата публика се отчита възходът на отбора ни, който не е стъпвал на голямо първенство от Евро 2004 в Португалия. Тогава имахме изпълнители като Димитър Бербатов и Красимир Балъков, докато сега почти никой не се отличава. Футболистите ни действат с прагматизъм и себераздаване. Реално никой не изпъква и може би е по-добре. Защото футболът е отборна игра, а не индивидуална. И се вижда, че Хубчев е втълпил на играчите, че само така могат да успеят. Точно така се прави, когато знаеш, че нямаш качествени играчи за големите мачове. Именно отборната игра и ентусиазмът привлича публиката и кара иначе изстрадалия българин да се радва, да милее и да аплодира.
Българските футболисти в момента заслужават именно адмирации и подкрепа, защото само така може да се стигне до голям форум, за какъвто мечтаем от много години. Повечето от тях казват, че още нищо не са постигнали, но всъщност направиха доста. Обединиха феновете около тях, което ще им носи само позитиви. Стига да знаят как да ги измъкват.

 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ