14 Юли 2024неделя16:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кирил Десподов е Футболист №1 на България

Нападателят на ЦСКА-Сф изпревари Георги Петков и Тодор Неделев

автор:Марин Милашки

visibility 2513

Кирил Десподов беше избран за Футболист №1 на България за 2018 година. Нападателят на ЦСКА-Сф победи в изключителна конкуренция вратаря на Славия Георги Петков. 22-годишният Десподов получи 159 т. в анкетата, докато ветеранът събра 151 т. Трети остана суперзвездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев със 149 т. Той влезе в тройката за втора поредна година, като преди 12 месеца се нареди зад Ивелин Попов и Мартин Камбуров. В топ 10 попаднаха още Камбуров, Страхил Попов, Ивелин Попов, Пламен Илиев, Николай Бодуров, Станислав Костов и Антон Недялков.

Десподов пък развали „властването“ Попето, капитан на националния ни отбор, който печелеше неизменно приза предните 3 г. Едва за втори път след 1999 г. трима футболисти от българското първенство са в призовата тройка. Преди 20 г. пръв беше Александър Александров-Кривия, пред Станимир Стоилов и Димитър Бербатов.

За последно играч от Първа лига спечели преди 5 г., когато №1 беше Владислав Стоянов от Лудогорец. Единственият друг случай в последните десет години беше през 2012 г., когато спечели Георги Миланов, тогава футболист на Литекс.

През 2018 г. Десподов изигра 34 мача, в които вкара 11 гола и 14 асистенции. За „трикольорите“ той има два мача и един гол. През 2018 г. Неделев завърши с 37 мача, 13 гола и 12 асистенции. Той записа и шест мача с един гол за тима на Петър Хубчев. И двамата обаче не спечелиха отличие с клубните си отбори. А Петков заслужи Купата на България, като имаше основна заслуга във финала с Левски, спечелен с дузпи.

"Петков и Неделев също заслужават да спечелят, защото се представиха много силно. Благодаря на моите съотборници в ЦСКА и националния отбор, защото без добри съотборници, не се печелят индивидуални награди. Заменям тази награда за титла с ЦСКА и класиране на европейското първенство", каза Десподов.

"Доста ценна награда за мен. Мисля, че преди 9 г. Джони Велинов отново ме награди. Като гледам ми става неприятно, защото все по-малко вратари има в тази класация. Един апел - обръщайте внимание на българските вратари", обяви Петков.

Останалите призьори:

Най-красив гол на 2018 г.: Иван Петков (Етър)

Лъвско сърце Трифон Иванов: Михаел Ангелов

Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова

Най-прогресиращ млад играч: Валентин Антов (ЦСКА-Сф) 22 т., Георги Йомов (Славия) и Светослав Ковачев (Дунав) по 13

Най-добър чужденец: Клаудиу Кешеру (Лудогорец)

Най-добър вратар: Георги Петков (Славия) 80 т., Ренан (Лудогорец) 16, Душан Перниш (Берое) и Даниел Кайзер (Ботев Пд) по 6

Най-добър защитник: Николай Бодуров (ЦСКА-Сф) 68 т., Антон Недялков (Лудогорец) 18, Холмар Ейолфсон (Левски) 12

Най-добър халф: Тодор Неделев (Ботев Пд) 82 т., Марселиньо (Лудогорец) 10, Кирил Десподов (ЦСКА-Сф) 8

Най-добър нападател: Мартин Камбуров (Берое) 43, Клаудиу Кешеру (Лудогорец) 33, Станислав Костов (Левски) 21

 

Треньор на годината: Петър Хубчев (национален отбор) 265 т., Димитър Димитров (Лудогорец) 149, Златомир Загорчич (Славия) 98

 

 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1563

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1755

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1579

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1774

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1794

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1627

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1631

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ