05 Юли 2024петък22:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски продаде и Рикардиньо

Виктория Пилзен ще плати 1,2 млн. евро за бразилеца, но "сините" ще получат само 720 000

/ брой: 126

автор:Дума

visibility 263

Левски продаде бразилския нападател Рикардиньо на чешкия Виктория Пилзен, но „сините“ ще трябва да се разделят със сериозна част от парите, които ще получат. Според клауза в договора бившият му клуб Гремио очаква 40% от трансфера.
От общата стойност на сделката Гремио ще получи приблизително 480 000 евро. За Левски остават 720 000. Въпреки това трансферът влезе в историята на „сините“ като част от Топ 10 на най-скъпите изходящи сделки на клуба.
Продажбата на 23-годишния бразилец за 1,2 милиона евро се нарежда на девето място в класацията, като измести от челната десетка трансферите на Валери Домовчийски (в Херта, Гер), Найджъл Робърта (в Ди Си Юнайтед, САЩ) и Жоазиньо (в Краснодар, Рус), които бяха продадени за по един милион.
Най-скъпата сделка в историята на Левски остава Георги Иванов-Гонзо, който през 2002 г. бе пратен във френския Рен за 4,1 млн. евро. На второ място е осъщественият през това лято трансфер на панамеца Хосе Кордоба в английския Норич за 3,65 милиона. Трети е друг бразилец - Уелтон, който през зимата премина в японския Гамба Осака срещу 3 милиона.
До края на седмицата на "Герена" очакват заместник на Рикардиньо. С продажбата му "сините" си освободиха и място за чужденец извън ЕС. Те преговарят с португалец и французин за върха на атаката, а одобреният нападател респектирал със солидна физика.
След трансфера на бразилеца Левски ще се раздели с още поне четирима футболисти до края на подготовката, а до края на седмицата, освен тарана, очаква още един класен играч. След контролата с вицешампиона Черно море, завършила 0:0 в Правец, старши треньорът на „сините“ Станислав Генчев призна, че очаква до края на трансферния прозорец да бъдат привлечени защитник, полузащитник и нападател.
„Надявам се до края на седмицата да финализираме два трансфера и момчетата да се присъединят към подготовката още следващата седмица, за да се адаптират и да наваксат. С тази система на игра доста играчи не са играли в такъв вариант“, сподели Генчев.
„Антоан Стоянов ще бъде при нас, ако продължава да играе по същия начин. Не е далеч от титулярното място“, каза той.
„Има няколко позиции, в които има конкуренция, но трябва подсилване. Има футболисти, от които не сме доволни и ще търсим начин да ги продадем или да търсим друго развитие. Поне с четири човека ще се разделим“, отбеляза Станислав Генчев.

Туризмът отрязан от парите на ПВУ

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 126

Ускоряват ликвидацията на фирми

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 126

Байдън притиснат да се оттегли

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 126

Си Дзинпин е срещу „външното вмешателство“

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 126

Британците гласуваха за парламент

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 126

Германски генерал предлага казарма за жените

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 126

Бетонофрения

автор:Ина Михайлова

visibility 628

/ брой: 126

Аптеката, без която не можем

автор:Аида Паникян

visibility 404

/ брой: 126

Сбърканата оптика

автор:Първан Симеонов

visibility 396

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ