08 Октомври 2024вторник17:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Енергиен форум на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА: Без развита енергетика няма суверенитет

Това се постига с активен вот с бюлетина № 28, категорични са участниците в срещата

автор:Дума

visibility 672

БСП винаги е настоявала за запазване и стратегическо развитие на ядрената енергетика като основа на енергийната сигурност на страната, включително и чрез възобновяване на проекта "Белене". Категорично сме за отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия за бита. Стоим твърдо в защита на въглищните централи и за предоговаряне на т.нар. "Зелена сделка".

Така накратко обобщи позициите на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА лидерът на БСП - София Иван Таков на отрасловата експертна среща по въпросите на енергетиката на България. Срещата беше дело на столичната организация на БСП.

БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА разполага с изключителни експерти в сектор енергетика, който има ключово значение за националната ни сигурност. В листата с кандидати на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за народни представители от 24-ти МИР е проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания във Виена и член на Нюйоркската академия на науките, на Американското и Европейското ядрено дружество.

"Най-важният елемент от отрасъла енергетика е политическият! Ядрената енергетика е пропита от самото си създаване от политика, в т.ч., геополитика, защото тя произлезе от производството на ядрено оръжие. „Белене“ е стратегически проект с нулев финансов риск! Финансирането е един от най-съществените проблеми и той трябва да бъде решен от политиците! Първо е политиката, следвана от стратегията за българската енергетика!", каза Янко Янев. 

В дискусията участваха водачите на листите в 23-ти и 24 МИР Габриел Вълков и Атанас Атанасов, Цветелина Пенкова - евродепутат от БСП и президент на Европейския енергиен форум, Пламен Павлов - председател на Българската газова асоциация, Таско Ерменков, Еленко Божков, Валентина Узунова, както и други кандидати за народни представители от трите листи на БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА и енергийни експерти.

Д-р Пламена Заячка от АБВ заяви, чеБСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е силата, която  поставя въпроса за енергийната сигурност катонационален и надпартиен приоритет. Тя напомни, че в лявото обединение са хората, които винаги, изаедно, и поотделно са защитавали енергийнотобъдеще на България.

Като председател на групата общински съветници от БСП в СОС, Иван Таков обърна внимание на катастрофалното състояние на "Топлофикация  - София", което е нагледен пример за некомпетентното, меко казано,  управление на ГЕРБ и на ПП-ДБ в столицата.

Участниците бяха единодушни, че безсамостоятелна и развита енергетика не може даговорим нито за национален суверенитет, нито законкурентна икономика.

            Те пожелаха на 27 октомври левите избиратели да бъдат активни пред урните с № 28 за Коалиция "БСП - Обединена левица" и да покажат, че една друга България е възможна.

"Топлофикация София" е единствената губеща топлофикация в света

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 191

Властта спешно отпусна пари за земеделци и животновъди

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 191

У нас можело да се съхранява отработеното ядрено гориво до 2032 г.

автор:Дума

visibility 606

/ брой: 191

Българите най-често изолират дома си, за да пестят ток

автор:Дума

visibility 640

/ брой: 191

Салвини обвини ЕК в "екотероризъм"

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 191

Социалистите в Гърция избират нов лидер

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 191

"Хизбула": Няма място за Израел в региона

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 191

Накратко

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 191

Кървава годишнина

автор:Юри Михалков

visibility 618

/ брой: 191

Контрол

автор:Барбара Пейчинова

visibility 769

/ брой: 191

50 нюанса тъпо

visibility 604

/ брой: 191

Млада вълна срещу обичайните заподозрени в 23 МИР

автор:Дума

visibility 676

/ брой: 191

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ