11 Юли 2024четвъртък15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НАТО обеща още оръжия за Украйна, Зеленски недоволен

На тържествена церемония във Вашингтон президентът Байдън отново разсмя света

/ брой: 130

автор:Дума

visibility 175

САЩ и други държави от НАТО ще изпратят през следващите месеци десетки системи за противовъздушна отбрана на Украйна. Това обяви президентът на САЩ Джо Байдън в речта си на тържествената церемония във Вашингтон за отбелязване на 75-годишнината на НАТО. С церемонията бе открита и редовната среща на върха на пакта.
САЩ, Германия и Румъния ще изпратят на Киев батареи "Пейтриът", а Нидерландия и други страни - компоненти. Италия ще предостави ПВО-системата САМП/Т. Други съюзници, включително Канада, Норвегия, Испания и Великобритания, ще предоставят други системи за противовъздушна защита. Други държави са се съгласили да предоставят боеприпаси за тях.
Междувременно Байдън отново допусна грешка на езика, като заяви: „Путин иска напълно да подчини Украйна. Да сложи край на украинската демокрация, да унищожи културата на Уран“, заяви 81-годишният политик. По думите му, НАТО ще защитава „всеки сантиметър от своята територия“, включително в космоса.
Украинският президент Володимир Зеленски благодари за обявената помощ, но допълни, че обещаните системи за ПВО „не могат да бъдат достатъчни“, както и изтребителите Ф-16, които се очаква да пристигнат в Украйна през лятото. Той призна, че руската армия се учи бързо, усвоява нови технологии, използва нови дронове и ракети. Зеленски призна, че изтребителите Ф-16, обещани на Киев, няма да повлияят на бойната ситуация. „Проблемът е с количеството и времето (на доставка). Да бъдем честни... Това е нищо. Имаме нужда от 128. И съюзниците имат тези числа“, каза той.
"Страните от НАТО ще подпишат ново споразумение за отбранителната промишленост, което ще помогне да направим нашите производства в Европа и Северна Америка по-силни, по-иновативни и способни за мащабно производство“, обяви отиващият си генсек на пакта Йенс Столтенберг на среща на лидери от отбранителната промишленост.
Официални лица признаха във Вашингтон, че Европа и САЩ нямат време да произвеждат оръжия, за да задоволят всички нужди на Украйна, съобщи в. „Уолстрийт“. Мнозина признават, включително представители на отбранителните компании и Пентагона, че ранните им оценки са били твърде оптимистични. За по-голямото производство на някои видове оръжия ще са необходими поне 4 години.
На срещата Унгария ще изрази позиция за поддържане на комуникационните канали с Русия, защото украинският конфликт може да бъде разрешен само по мирен път, обяви външният министър Петер Сиярто във Фейсбук. Той настоя Русия да не бъде подлагана на нападки. Будапеща няма да изпраща военен контингент в Украйна и няма да доставя оръжие на Киев, каза той.

Газифицирането на Банско и Разлог пак се отлага

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 130

Положението в "Мини Марица-изток" е критично

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 130

Приходите от нощувки с ръст от 32%

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 130

Евростат отчете спад при жилищните сделки у нас

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 130

Гърция стана за смях с 6-дневна работна седмица

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 130

Грузия ще се справи и без помощи от ЕС

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 130

Прокуратурата разследва Льо Пен за корупция

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 130

Накратко

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 130

Смет на човек

автор:Деси Велева

visibility 249

/ брой: 130

ВиК консолидация, но каква?

visibility 230

/ брой: 130

По протокола на ШОС

visibility 263

/ брой: 130

Стажът за пенсия - все по-скъп и недостъпен

visibility 248

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ