15 Юли 2024понеделник14:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пропагандна мантра

/ брой: 2

visibility 8731

Пламен Павлов,
председател на БГА


На път към студиото на TV ONAIR видях във Фейсбук пост на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, който възторжено хвали управлението на Сглобката, че "за година газът в България поевтиня с близо 57%, а цената е по-ниска и от преди 2 години. Мрънкащите и онези вещаещи енергийна криза трябва да спрат да вярват на хибридки. Битката Продължава"...
Тази повтаряна от управляващите мантра ме мотивира да сравня цената на газа в България с тази на Турция и да се опитам да поднеса факти, а хората сами да преценят колко добрини ни поднасят управляващите с 10% подкрепа. Ето и фактите:
- Цена на природния газ за месец Януари 2024 на регулирания пазар в България - 511 $/1000 м3;
- Цена на природния газ за месец Януари 2024 в Турция за битови потребители -  141 $/1000 м3;
- Цена на природния газ за месец Януари 2024 в Турция за стопански потребители до 300 000 м3/год. - 296 $/1000 м3;
- Цена на природния газ за месец Януари 2024 в Турция за индустриални потребители над 300 000 м3/год. - 394 $/1000 м3.
Е, нека сега Ивайло Мирчев отговори защо турските битови потребители в Турция заплащат природния газ 3,6 пъти по-евтино от българските битови потребители. Защо турските стопански потребители заплащат природния газ 1,7 пъти по- евтино от българските стопански потребители. Защо турските индустриални потребители заплащат природния газ 1,3 пъти по-евтино от българските индустриални потребители, а Турция получава природния газ от т.н. "Турски поток", от компресорна станция Странджа на "Булгартрнасгаз" ЕАД т.е. от България?
Турция получава природния газ след България, а турските потребители заплащат в пъти по-евтин газ от българските потребители.
Същият този Ивайло Мирчев е време да се върне в родния си Делиорман и да попита собственика на Sisecam Group защо заводите в Турция работят с утроен капацитет и високи печалби, а заводите в Търговище, Разград и Нови пазар отчитат загуби.
А като си отиде в Крушари да събере родата на баща си, бившият секретар на БКП и започне да събаря паметниците в общината, а не да се произнася за всичко, особено за енергетиката.
 
Lentata.com

Левите с послание за обединение

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 132

Няма да подкрепим Денков за премиер

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 132

Синдикатите готвят протести

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 132

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 230

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 223

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ