31 Юли 2024сряда15:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фалшиви сайтове мамят с бързи кредити

Съмнителни фирми събират такси за разглеждане на документи

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 238

Увеличават се измамите на хора, търсещи бързи кредити, от фирми-фантоми, предупредиха от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК). По информация от контролните органи измамници все по-често създават фалшиви интернет сайтове и обяви, в които използват търговски марки и други отличителни знаци на легитимни компании, предоставящи потребителски кредити. Най-често използваните данни са Единен идентификационен код (ЕИК) на компанията, номер на вписване на фирмата в Регистъра на финансовите институции, адрес, кредитна документация с подпис на представляващия, в това число и Стандартен европейски формуляр с информация за отпусканите кредити.
Измамниците се представят за служители на компаниите, отпускащи кредити и заблуждават потребителите, че ще им съдействат за финансиране, както бързо и лесно одобрение. Целта на измамниците е от хората да бъдат събрани такси за разглеждане на документи или за отпускане на кредит, или да бъдат събрани лични данни.
От АОНК призовават потребителите да бъдат особено внимателни и дават някои съвети, които да им помогнат да отличат легитимните компании, които предоставят бързи заеми, от измамниците. Важно е да не се доверявате на нелегитимни сайтове, избягвайте посещения в набързо сглобени и непрофесионално изглеждащи сайтове. Избягвайте обяви в групи в социалните мрежи, страници за малки обяви, хартиени обяви с телефон, залепени на гаражи, спирки и прочие, предлагащи отпускането на кредити от съмнителни фирми, бързо и сигурно одобрение. В никакъв случай не се съгласявайте да плащате такси за одобрение, за писане на документи или други. Точно по този начин измамниците целят да се доберат до средствата на потребителите, посочват от АОНК. Легитимните компании от бранша имат процедури, които не изискват от клиентите да плащате за кредитна оценка, за одобрение или за изготвяне на договор за кредит, посочват от браншовата организация.
Документ за самоличност (най-често лична карта и “селфи” с лична карта при онлайн процедура) се предоставят преди, а не след одобрение за договор за кредит, обясняват от АОНК. Няма как имената на юридическите лица, с които сключвате договор, да са изписани само на латиница - в общите условия и цялостната документация те трябва да присъстват и на кирилица, допълват от организацията.

Гръцки бизнесмен с интерес към "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 144

Бизнес средата у нас се влошава

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 144

Над 4,3 млн. са жилищата у нас

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 144

Расте напрежението във Венецуела

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 144

Протести в Сърбия срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 144

Брюксел се сближава с Виетнам

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 144

ЕС гласи нови мерки срещу Унгария

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 144

Дясната киселина

автор:Александър Симов

visibility 255

/ брой: 144

Кой ще въведе контрол

visibility 237

/ брой: 144

Заканата на Ердоган

автор:Юри Михалков

visibility 223

/ брой: 144

В капана на екстремните жеги

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ