08 Юли 2024понеделник08:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Извадиха пощите на тезгяха за продажба

Мнозинството изтегли дружеството от забранителния списък, на второ четене щели да забранят приватизацията

/ брой: 211

автор:Ралица Николова

visibility 1480

Мнозинството извади вчера пощите от забранителния списък за приватизация, но обеща отново да ги вкючи между първо и второ четене на закона. Абсурдните обяснения дойдоха от депутата на ГЕРБ Валентин Николов, който е сред вносителите на промените в закона за приватизация. Още в първия работен ден след ваканцията час и половина имаше дебат около мераците на управляващите да продадат "Български пощи", АДИС, военното издателство и "Аудиовидео Орфей". Тогава обаче мнозинството се уплаши и отложи гласуването на законопроекта. Скандалите бяха именно около пощите и АДИС, защото се оказа, че в ГЕРБ защитниците на двете дружества са повече от онези, които искат приватизация. Валентин Николов дори бе заподозрян, че лобира за определени икономически интереси. Опозицията, както ДУМА писа, предупреди, че промените няма да издържат пред КС, защото само Министерският съвет може да предлага тези дружества за приватизация.
Депутатите от ГЕРБ така и не чуха доводите на опонентите си и вчера успяха да прокарат като първа точка в дневния ред гласуването на промените в закона. С 89 гласа "за" парламентът прие на първо четене изваждането от забранителния списък на четирите дружества. Незнайно защо Валентин Николов привика журналистите и им обясни как между първо и второ четене щял да направи така, че отново да вкара пощите в списъка и да спре приватизацията им. Така по думите му всичко щяло да си дойде на мястото.
Опозицията за пореден път остана шокирана от абсурдните упражнения на мнозинството. Корнелия Нинова предупреди, че ГЕРБ подготвят продажба на печеливши дружества на ниски цени. Социалистката е убедена, че средствата от приватизацията няма да влязат в Сребърния фонд, а ще пълнят дупки в бюджета.
 

Туризмът отрязан от парите на ПВУ

автор:Дума

visibility 1431

/ брой: 126

Ускоряват ликвидацията на фирми

автор:Дума

visibility 1317

/ брой: 126

Байдън притиснат да се оттегли

автор:Дума

visibility 1417

/ брой: 126

Си Дзинпин е срещу „външното вмешателство“

автор:Дума

visibility 1678

/ брой: 126

Британците гласуваха за парламент

автор:Дума

visibility 1344

/ брой: 126

Германски генерал предлага казарма за жените

автор:Дума

visibility 1467

/ брой: 126

Бетонофрения

автор:Ина Михайлова

visibility 3227

/ брой: 126

Аптеката, без която не можем

автор:Аида Паникян

visibility 1676

/ брой: 126

Сбърканата оптика

автор:Първан Симеонов

visibility 1597

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ