01 Август 2024четвъртък01:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искат членство в ГЕРБ, за да си шофьор в ДАИ

Борисов разлисти в. ДУМА, за да си припомни какво е казал онзи ден

/ брой: 131

автор:Ралица Николова

visibility 529

За да си шофьор в администрация, трябва да си член на ГЕРБ. Новият неписан закон лишил от работа шофьор в ДАИ от Силистра. Той бил уволнен, за да може на негово място да бъде назначен съпругът на зам.областната управителка в града. Човекът бил посъветван да стане член на ГЕРБ, за да остане на работа.
За случката разказа вчера в парламента депутатът от КБ Антон Кутев. Той обясни, че уволненият шофьор е готов да потвърди пред медиите как е загубил работата си. Разказът на Кутев бе повод за питане към Бойко Борисов за политиката на правителството при назначения в администрацията. Само преди два дни премиерът се оплака как хора, "назначавани от тройната коалиция", му пречат да управлява. Борисов говореше за магистрати на висши постове, които са с определен мандат и се избират от Министерския съвет или Народното събрание.
Пред депутатите вчера обаче премиерът отрече да има каквато и да е позиция по въпроса. Няма политически назначения в държавната администрация, отсече Борисов от трибуната и си седна. Опровержението на Кутев не закъсня и той подаде на премиера в. ДУМА, за да се запознае със собствените си изказвания. Борисов с неохота и полуусмивка взе вестника и го разлисти набързо и то отзад-напред. Има какво да научите от в. ДУМА, обърна се към него левият депутат и предизвика весело раздвижване в пленарната зала.
Премиерският интерес към вестника бързо отшумя и той го подаде на седящия до него Томислав Дончев. През това време Кутев разказваше случката с шофьора от Силистра. След това добави: "Партийно членство, г-н премиер, се искаше при една друга власт. При която, за да си офицер в МВР като Борисов, трябваше да си партиен член. Шофьорите обаче не трябваше да имат партийна книжка".
Левият депутат припомни и оплакванията на премиера след освобождаването на Христина Митрева. Тогава Борисов се ожали, че имало 14 души, останали от тройната коалиция, които му пречели да работи. Няма как да ви пречат кадрите на тройната коалиция, защото това са кадри на държавата, подчерта Кутев. Борисов демонстративно не го слушаше, а енергично разговаряше с министър Дончев.

Гръцки бизнесмен с интерес към "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 144

Бизнес средата у нас се влошава

автор:Дума

visibility 756

/ брой: 144

Над 4,3 млн. са жилищата у нас

автор:Дума

visibility 773

/ брой: 144

Расте напрежението във Венецуела

автор:Дума

visibility 823

/ брой: 144

Протести в Сърбия срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 869

/ брой: 144

Брюксел се сближава с Виетнам

автор:Дума

visibility 779

/ брой: 144

ЕС гласи нови мерки срещу Унгария

автор:Дума

visibility 811

/ брой: 144

Дясната киселина

автор:Александър Симов

visibility 900

/ брой: 144

Кой ще въведе контрол

visibility 828

/ брой: 144

Заканата на Ердоган

автор:Юри Михалков

visibility 869

/ брой: 144

В капана на екстремните жеги

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ