03 Септември 2024вторник14:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Гришо гази на US Open

Българинът с 450 АТП победи и на 1/4-финал в Ню Йорк

/ брой: 168

автор:Дума

visibility 145

Григор Димитров (№9 в света) продължава да доминира на US Open. Българинът се класира за 1/4-финалите на последния за сезона турнир от Големия шлем. В IV кръг хасковецът срази драматично Андрей Рубльов (Рус, №6) с 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3. Победата е №300 за българина на твърди кортове – никой от играчите родени след 1990 година нямат толкова на сметката си. А на АТП ниво успехът е под №450 в кариерата на най-добрия ни тенисист. Това бе и първа среща между двама представители на топ 10 на тазгодишното издание на US Open. Гришо изравни и общия баланс срещу Рубльов на 4:4. 33-годишният българин е най-възрастният играч, останал в турнира. Зя място в топ 4 Димитров ще играе тази вечер срещу Франсис Тиафо (САЩ, №20), който елиминира "палача" на Новак Джокович Алексей Попирин (Авл) с 3:1 сета. Победителят от този сблъсък излиза на 1/2-финал срещу по-добрия от Александър Зверев (Гер, №4) или Тейлър Фриц (САЩ, №12).
"Мачът беше доста труден и изпитах всичко възможно. След първите два сета можеше да се случи всичко. Бях изморен, но начинът, по който спечелих втория сет, ми даде увереност. Знаех, че той ще вдигне нивото и затова ще трябва да разпределя правилно силите си и да чакам добра възможност. Тя дойде в петия сет и успях да се възползвам от нея.
Постоянството е ключово за кариерата на един тенисист. Важно е, когато съмненията започнат да нарастват, да спечелиш тази битка със себе си и да излезеш от нея по-силен.
Израснах много като играч и трябваше да направя множество саможертви, за да постигна добър баланс между личния и професионалния си живот. Имам прекрасно семейство и фантастичен екип, които винаги ми казват нещата точно така, както са. Уча се от тях всеки ден. Тенисът е само част от живота. Наслаждавам се на всеки момент от кариерата си, защото играя от 15 години и осъзнавам, че съм близо до края", призна Гришо. От трибуните го подкрепяше легендата Серена Уилямс, която беше в компания с R&B и соул певицата Алиша Кийс.

НАП закрива банковите гишета в офисите си

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 168

44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 168

Масови проверки на стоки и услуги за учениците

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 168

ЕС предупреди Скопие да не зарязва Коридор 8

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 168

Успехи на несистемни партии в Германия

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 168

Израел потърсил Русия за заложниците

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 168

Накратко

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 168

Истинската битка в БСП

автор:Александър Симов

visibility 424

/ брой: 168

Граждански дълг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 452

/ брой: 168

Остриетата на неолиберализма - дисекция в няколко подточки

visibility 245

/ брой: 168

При кого отива властта?

автор:Мартин Карбовски

visibility 361

/ брой: 168

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ