02 Септември 2024понеделник15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Киев подложи Русия на масирана атака по въздуха

Пробита е украинската отбрана на важен град в Донбас

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 220

Руската ПВО е прихванала и унищожила през нощта срещу неделя 158 украински дрона над 15 руски области, включително в Московска,съобщи МО в Москва, цитирано от агенциите. Най-много безпилотници са неутрализирани в Курска област (46), Брянска (34), Воронежка (28), Белгородска области (14). В останалите бройката е под 10. Пожар е избухнал в Московската петролна рафинерия от отломки на свален дрон. Макар и с най-висока степен на сложност, той бе овладян, съобщи ТАСС. Отломки от свалени дронове са предизвикали и пожар централата в Конаково в Тверска област, която е един от най-големите енергийни производители в Централна Русия. В град Конаково има пожар, но токът и газът не са спрени. При атаката срещу Белгород загинаха петима жители и са ранени други 46, включително 7 деца. Тази масирана атака бе извършена броени дни, след като украинска енергийна инфраструктура беше поразена с над 200 руски дрона и ракети.
На фронта в Донбас руската армия е пробила украинската отбрана край стратегическия град Покровск (на руски Красноармейск). „Противникът не оказва съпротива, бързо напуска позициите си, на места още с първите удари. В тази посока защитата им е пробита“, каза силов източник  на ТАСС. Той също така отбеляза, че повечето от населените места край Красноармейск не са били подготвени за отбрана.
Боевете за Покровск изтощиха 2000-та украинска елитна 47-ма механизирана бригада, твърди "Форбс". Тя е загубила половината от 13-те танка "Ейбрамс" и няма достатъчно хора за защита, камо ли за атака.
По-рано стана известно, че руските части се приближават към важен украински хъб на Покровското направление. Хъбът се намира в района на град Селидово. От 2022 г. през това населено място украинските военни снабдяват частите в запорожското и южнодонецкото направление.
Украйна е загубила през август над 68 380 военнослужещи, през юли данните са за 60 630 загинали.
Киев е предоставил на Вашингтон списък с военни бази дълбоко в руска територия, които трябва да бъдат удряни с далекобойни ракети на САЩ, защото излитащите от там бойни самолети удрят украинските градове. Вашингтон още не е дал отговор.
Русия удължи забраната за износ на бензин до края на годината, реши правителството. Мярката обаче не се отнася за доставките по междуправителствени споразумения, за горивото, пренасяно от гражданите за лично ползване, и за международната хуманитарна помощ.
Още 400 000 укрАинци могат да напуснат страната през зимата заради недостига на електроенергия, която пострада тежко от руските удари, пише "Форбс". Украинският ресорен министър Андрей Геруса обясни в местна медия, че Западът помага на енергосистемата чрез оборудване, а не с пари, защото се опасява, че те ще бъдат откраднати.

БСП изключи Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 167

България има нужда от алтернатива на десните бюджети на ГЕРБ

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 167

Електронните рецепти може да се изпълняват и частично

автор:Аида Ованес

visibility 209

/ брой: 167

С 12% поскъпнаха жилищата в София само за 6 месеца

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 167

От Витоша се лови и таксува роуминг със Сърбия

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 167

Летището в Пловдив отново е изцяло собственост на държавата

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 167

България е първа в ЕС по ръст на купени нови коли

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 167

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 167

Засилено присъствие на КФОР в Митровица

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 167

Белград успокоява Москва за "рафалите"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 167

Накратко

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 167

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 263

/ брой: 167

Защитете децата!

автор:Боян Бойчев

visibility 230

/ брой: 167

Пчеларският сектор е поставен на колене

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 167

1 кг хубав мед струва колкото килограм домашно масло

visibility 207

/ брой: 167

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ