08 Август 2024четвъртък16:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парламентът:

Има само два пола - мъж и жена

154 подкрепиха закона, едва 8 бяха "против", а 9 се въздържаха

/ брой: 150

автор:Дума

visibility 388

Парламентът прие промени в Закона за училищното и предучилищното образование, с които се забранява популяризирането на идеи и възгледи, свързани с "нетрадиционна сексуална ориeнтация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната".
Дебатът по темата продължи близо 4 часа. От 171 гласували народни представители "за" бяха 154, "против" - 8, а 9 се въздържаха. "Против" гласуваха 7 депутати от ПП-ДБ и 1 от ГЕРБ. След приемането на законпроекта на първо четене, депутатите гласуваха директно да преминат към разисквания на второ четене.
Носители на законопроекта са "Възраждане", начело с лидера на партията Костадин Костадинов. Според тях през последните години се налага публична пропаганда на "нормализиране на нетрадиционната сексуална ориентация". "Възраждане" са на мнение, че това е неприемливо и противоречи на конституционната уредба за брака изрично като връзка между мъж и жена.
По време на обсъждането в ресорната парламентарна комисия министърът на образованието и науката Галин Цоков заяви, че споделя мотивите на вносителите, но че намира предложените промени като "неясно формулирани и спорни", което би затруднило прилагането им. Цоков не присъства вчера на дебатите в пленарната зала.
По време на представянето на законопроекта Даниел Проданов от "Възраждане" заяви, че той има общо и със случващото се на лятната Олимпиада в Париж.
Парламентарната група на ДПС ще подкрепи законопроекта, обяви Йордан Цонев.
Петър Николов от ГЕРБ заяви, че пропагандата, налагаща алтернативна сексуална ориентация, я има навсякъде - от училищата до филмите. От ПП-ДБ обявиха законопроекта за тежък популизъм, който е далеч от християнството, което цели да създава общности, а не да разделя.

Пореден опит да купим нови влакове

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 150

ББР си върна само 5 млн. лв. от 150 млн. лв. кредит

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 150

Отпускат кредити за замяна на печки на твърдо гориво с ВЕИ

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 150

Вдигат таксите за контрол на храните

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 150

Водна криза грози Гърция

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 150

Германците искат предсрочни избори

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 150

Разширяват затворите във Великобритания

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 150

Армията декларира лоялност към Мадуро

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 150

Феноменална промяна

автор:Александър Симов

visibility 579

/ брой: 150

На автопилот

visibility 773

/ брой: 150

Кой календар са гледали МОН?

visibility 475

/ брой: 150

Фермери, не смесвайте стадата при паша!

visibility 378

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ